Boštjan Konečnik, kandidat Mislinjske doline stranke SDS za državnozborske volitve

Boštjan Konečnik je glasbenik, harmonikar s Koroške, rojen 28.10.1974 v Slovenj Gradcu, kjer živi s svojo družino. Po izobrazbi je diplomiran inženir strojništva. Diplomiral je leta 1999 in leta 2005 na Fakulteti za strojništvo v Mariboru. Že več kot dvajset let se profesionalno ukvarja z glasbo. Poleg številnih nagrad s tekmovanj, poučevanja harmonike, nastopov po Sloveniji in širom sveta je ustvaril več kot 200 skladb zase in za druge glasbene izvajalce. Izdal je 13 zgoščenk v slovenskem jeziku in 2 zgoščenki za nemško govorno področje. Za delovanje na področju kulture je leta 2002 prejel Bernekerjevo plaketo občine Slovenj Gradec.

 

Zakaj ste se odločili za kandidaturo?

“Politika zame ni izhod v sili, kot bi marsikdo pomislil, glede na to, da se ukvarjam z glasbo in je to področje bilo v času korone najbolj prizadeto. Odločitev za kandidaturo je bila spontana, želja po aktivnem političnem udejstvovanju pa je že dolgo zorela v meni, vendar nikoli ni bilo časa, da bi se poglobil v to.” 

Kaj obljubljate volivkam in volivcem, ki bodo glasovali za vas?

“Ne bom veliko obljubljal, ker so ljudje siti lažnih obljub. Obljubim pa, da se bom maksimalno potrudil, da naredim kaj dobrega za mojo regijo. Koroška rabi hitrejši razvoj in več podpore države na vseh področjih.

Koroška si zasluži več!

Vljudno vas vabim na volitve in se vam zahvaljujem za vaš glas.”

Boštjan Konečnik