Avstrija rahlja obvezno nošenje zaščitnih mask

V Avstriji od danes veljalo milejši predpisi za nošenje zaščitnih mask kot zaščito pred novim koronavirusom. Nošenje zaščitnih mask v Avstriji je poslej obvezno v javnem potniškem prometu, zdravstvenih ustanovah in lekarnah ter pri tistih dejavnostih, kjer ni mogoče zagotoviti priporočene varnostne razdalje enega metra, kot npr. frizerji.

 

V avstrijskih trgovinah zaščitne maske tako niso več obvezne, še naprej pa v veljavi ostaja najmanj meter varnostne razdalje med ljudmi, ki niso člani istega gospodinjstva. Maske tudi niso več obvezne v osebnih avtomobilih, če se v njih ne vozijo člani istega gospodinjstva, na spletni strani poroča avstrijska televizija.

Nova pravila tudi veljajo v gastronomiji. Za vstop v avstrijske hotele in lokale za goste zaščitna maska ni več potrebna, še naprej pa jo bo moralo nositi osebje. Odpravili so tudi omejitev štirih odraslih oseb za mizo, delovni čas lokalov pa podaljšali s 23. na eno uro zjutraj. V avstrijskih fitnesih in wellness centrih prav tako še naprej v veljavi ostaja ustrezna medsebojna razdalja ter omejitve vstopa glede na število obiskovalcev.

Več lahko preberete TUKAJ.