Andrej Breznik napovedal kandidaturo za župana Slovenj Gradca

Ob bližajočih se lokalnih volitvah se za morebitne nove župane razkriva vedno več kandidatov. Eden izmed “novih obrazov” na županskih volitvah je Andrej Breznik, podjetnik in pevec iz Pameč, ki se bo potegoval za županski stol Slovenj Gradca.

»Na željo mnogih izmed Vas ter tudi na svojo željo, sem se odločil, da zdaj javno objavim svojo kandidaturo za župana Mestne občine Slovenj Gradec, s pomočjo liste Andreja Breznika. Jutri v sredo 26. 9. 2018 Vas vabim, da s svojim podpisom na Upravni enoti Slovenj Gradec izkažete svojo podporo mojim prizadevanjem za boljšo prihodnost občine. Veselim se snidenja z Vami,« je Breznik zapisal na družabnem omrežju Facebook.

Andrej Breznik se je podal že na minule predčasne državnozborske volitve, v Mislinjski dolini je pobral daleč največ glasov – zbral jih je kar 2622, kar je skoraj 1200 več od drugo uvrščenega Jožeta Lenarta. Breznik se je v svoji volilni kampanji zavzemal predvsem za vzpostavitev ugodnega okolja za razvoj gospodarstva in podjetništva, saj sam že desetletja vodi uspešno družinsko podjetje. »Kot obrtnik in podjetnik se srečujem z veliko težavami zaradi nesposobnih vlad, ki naših želja in pobud ne slišijo,« je dejal Breznik. Aktiven je kot član slovenjgraške obrtne zbornice, močno pa je vpet tudi v kulturno okolje.

Z družinskim pevskim zborom so Breznikovi skozi štiri desetletja uspešnega delovanja postali prepoznaven slovenski pevski zbor, nastopali so že na številnih dogodkih doma in v tujini. Ko so leta 1967 začeli z nastopanjem, je najmlajši član pevskega zbora štel komaj tri leta, danes pa v pevsko življenje pridno uvajajo že najmlajšo, četrto generacijo Breznikovih. Poleg tega je Andrej Breznik nastopal tudi v drugih slovenskih pevskih zborih, kot so Cerkveni pevski zbor, Carintia Cantat, dva zbora Glasbene matice, Mešani pevski zbor v Ljubljani, Oktet Lesna in Lovski oktet.

Ob tem ne smemo pozabiti na Breznikov boj pri primeru Koroška dečka. Breznik namreč živi v Pamečah, v neposredni bližini starih staršev, ki so jima uslužbenci centra za socialno delo po smrti hčerke iz oskrbe odvzeli vnuke in jih dali v rejništvo. Že takoj naslednji dan po odvzemu se je Breznik s podporniki podal v boj za pravico in primer pripeljal do tega, da primer ni potonil v pozabo, pač pa so ga, predvsem po zaslugi odvetnika starih staršev Velimirja Cugmasa, pripeljali vse do Evropskega sodišča za človekove pravice.

Kakšni so programi kandidatov na županskih volitvah v koroških občinah, s katerimi bodo prepričevali volivce, pa bodo podrobneje spremljali v prihajajočih dneh.

JP