Slovenska demokratska mladina izvolila novega predsednika

V nadaljevanju objavljamo sporočilo za javnost ob 22. Kongresu Slovenske demokratske mladine. Delagati so na čelo največjega političnega podmladka v Sloveniji izvolili Luko Simoniča. 

 

 

“V Arji vasi je potekal volilni kongres Slovenske demokratske mladine. Delagati so na čelo največjega političnega podmladka v Sloveniji izvolili Luko Simoniča.

Zbrane so uvodoma nagovorili dosedanja predsednica Simona Pukrat, predstavnik Nove generacije SLS Aljaž Barlič, predsednica MSS Eva Kotnik, evropska poslanka SDS Zala Tomašič, generalni sekretar SDS mag. Borut Dolanc in predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, ki se je dosedanjemu vodstvu SDM zahvalil za vse nove člane, ki so se v tem času priključili stranki, za vse akcije, ki so bile izpeljane in za nove odbore, ki so bili ustanovljeni. Zahvalil se je tudi za izkušnjo iz volilne kampanje za evropske volitve: “Bili ste inovacija, startup, dodana vrednost, ki jo bomo skušali uporabiti na volitvah v Državni zbor. V SDM imate poleg zastopstva v Državnem zboru, kjer je polovica poslancev v Poslanski skupini SDS ali aktivnih ali nekdanjih članov SDM, zdaj imate tudi evropsko poslanko. To ni majhna stvar. Vaš glas se sliši tam, kjer je konkurenca ogromna. Veliko ljudi si bo kampanjo v Evropski parlament zapomnilo po tem, da je ponovno zmagala SDS, čeprav to ni novost.”

Novi predsednik SDM je v svojem govoru poudaril pomen enotnosti in sodelovanja mladih za prihodnost Slovenije. Izpostavil je, da bo v svojem mandatu poseben poudarek namenil izboljšanju možnosti za mlade na področjih izobraževanja, zaposlovanja in stanovanjske politike. “Naša naloga je zagotoviti, da mladi dobijo priložnost za izobraževanje in delo doma ter ustvariti pogoje, ki bodo omogočili, da mladi lažje pridejo do prve zaposlitve in lastnega doma,” je izpostavil.

Simonič je hkrati poudaril, da bo Slovenska demokratska mladina še naprej glasno zagovarjala vrednote, kot so svoboda govora, demokracija, pravna država in človekove pravice. “Mladi moramo biti nosilci sprememb. Naš glas mora biti slišan, naše vrednote pa spoštovane,” je dodal.

Člani SDM so novemu predsedniku izrazili podporo pri uresničevanju ambicioznih ciljev in krepitvi položaja mladih v slovenski družbi. Poleg predsednika so bili izvoljeni tudi člani novega vodstva, ki bodo s svojo energijo in vizijo pomagali pri uresničevanju ciljev organizacije.

Simonič še dodaja, da bodo z novo ekipo strmeli k zastavljenim ciljem, konkretnim ukrepom in predanostjo vrednotam solidarnosti, pravičnosti in domoljubja, da bodo skupaj gradili prihodnost, v kateri bo vsak glas slišan in vsak posameznik cenjen.

22. Kongres je bil volilni, izvolili smo predsednika, člane izvršilnega odbora in nadzorne komisije Slovenske demokratske mladine. 

Novoizvoljeni člani izvršilnega odbora so: Buzeti Alen, Ciglarič Žiga, Gošar Izidor, Jelen Šimen, Kekec Rok, Novak Aljaž, Omerzi Gaja, Planinšek Karin, Pongrac Matija, Radi Karmen, Rebolj Luka, Šega Gašper, Škrabl Žiga in Vobovnik Nejc.

Člani Nadzorne komisije pa so postali: Fras Jan, Grčar Gaja, Pirc Manca, Rupnik David ter Sodec Klemen.”

SOJ SDM