Izjava predsednice sveta stranke Glas upokojencev

Prejeli smo izjavo predsednice sveta stranke Glas upokojencev, ki jo v nadaljevanju objavljamo v celoti.

 

 

Spoštovani,

v zadnjih dneh so se v javnosti in medijih pojavile izjave, ki mečejo senco dvoma na predsednika stranke Glas upokojencev, gospoda Pavla Ruparja, pobudnika in ustanovitelja stranke, ter na samo stranko. Kot predsednica sveta stranke Glas upokojencev čutim dolžnost, da se odzovem na te neutemeljene obtožbe, ki so v nasprotju z vrednotami, ki jih zagovarjamo.
Stranka Glas upokojencev ni bila ustanovljena zato, da bi služila interesom političnih elit. Nastala je 20. januarja 2024 iz iskrene potrebe po tem, da se postavimo v bran tistim, ki so bili prepogosto preslišani in zanemarjeni – našim starostnikom, našim očetom, materam, dedkom in babicam, ki so skozi svoje življenje garali za prihodnost te države. Naša misija je zagotoviti, da vsak upokojenec živi dostojno življenje, da pokojnine omogočajo dostojno preživetje, ter da preprečimo izčrpavanje pokojninske blagajne.
Eden naših ključnih ciljev je preprečiti sprejetje zakona o evtanaziji, ki ga je predlagala vlada Roberta Goloba. Ta zakon bi v že tako demografsko ranljivi državi omogočil sistematično odpravljanje starejših, bolnih in drugih ranljivih skupin, vključno z otroki s posebnimi potrebami. Takšni ukrepi niso le zakonodajni predlogi – so napad na človečnost in vrednote, ki jih zagovarjamo. Stranka Glas upokojencev je trdno zavezana boju proti temu genocidnemu zakonu in varovanju dostojanstva vseh državljanov.
Naše temeljne vrednote so dostojanstvo, varnost in pravica do zaščite za vse. Ne bomo dovolili, da se te vrednote izrabljajo za politične igre, niti ne bomo tiho, ko se napada ime stranke, ki je nastala iz ljubezni do sočloveka in zavezanosti k pravičnosti.
Vsak, ki napada naše delo, napada vse upokojence, vse ranljive skupine, in vse, ki verjamemo v pravično in sočutno družbo. Ne bomo se uklonili neresničnim obtožbam in destruktivnim poskusom destabilizacije naše stranke. Nasprotno, ta trenutek moramo biti bolj kot kdaj koli prej enotni, odločni in osredotočeni na naše poslanstvo – izboljšanje življenja upokojencev, zvišanje pokojnin in preprečevanje demografskega propada.
Pozivam vse člane, simpatizerje in vse, ki verjamejo v dostojanstvo in pravičnost, da se nam pridružijo v boju za svetlejšo prihodnost. Hvala vsem za vašo zvestobo, podporo in zaupanje. Skupaj bomo uspeli!

S spoštovanjem,

Alenka Orel
Predsednica sveta stranke Glas upokojencev