V zaostali tekmi 5.kroga je Fužinar izgubil na Vidmu

Včeraj je bila na Vidmu pri Ptuju odigrana zaostala tekma 5.kroga 3.SNL vzhod med domačim ZASE Vidmom in Fužinarjem. Uspešnejši so bili domači, ki so zmagali s 5:2. Ravenčani z novim porazom ostajajo na zadnjem mestu, Videmčani pa so napredovali na tretje mesto. V vodstvu je Hajdina, ki ima štiri točke prednosti pred Brežicami 1919 Terme Čatež in ZASE Vidmom. Prevaljski Korotan je na osmem mestu.

 

Ravenčani so dobro igrali le v prvi tretjini tekmi, ko so tudi vodili z 2:1. Po vodstvu domačih, ki so v 12.minuti povedli preko Žige Krušiča, so z goloma Klemna Ofiča v 29. in 33.minuti rezultat uspeli preobrniti in povesti.

Vodstvo je trajalo le dve minuti, saj je ZASE Videm že v 35.minuti izenačil. Uspešen je bil David Ferčec, ki je šest minut kasneje domače znova popeljal v vodstvo. Žiga Krušič je v 44.minuti postavil končni izid prvega polčasa.

V drugem polčasu je kakšnih 70 gledalcev videlo še en gol. Strelec petega zadetka za domače je bil v 63.minuti Niko Šalamun, ki je tako postavil končni izid tekme.

Za Ravenčane je bilo usodno zadnjih deset minut prvega polčasa, ko so prejeli kar tri gole. V drugem polčasu izida niso uspeli znižati, po petem prejetem golu je bila tekma odločena.

Zaostalo tekmo so odigrali tudi mladinci Fužinarja. Gostovali so v Domžalah, kjer so izgubili z 0:1. Oslabljena ekipa Nina Kučeja se je dobro upirala favoriziranim Domžalam, ki so na četrtem mestu lestvice. Fužinar ostaja dvanajsti.