Korotan in Fužinar izgubila

V 7.krogu 3.SNL vzhod sta bili obe koroški ekipi neuspešni. Korotan je izgubil v Dobrovcih s 5:1, Fužinar pa v Šmartnem s 4:2. Korotan je na lestvici zdrsnil na osmo mesto, ima deset točk. Fužinar je s tremi točkami štirinajsti. V vodstvu je Hajdina, ki ima osemnajst točk.

 

Prevaljčani so se odpravili na gostovanje v Dobrovce optimistični, saj so trikrat zapored zmagali. Tokrat pa žal ni šlo. Premium Dobrovce, ki so bile do sedaj brez točk, so jih visoko premagale. Domači so povedli že v 8.minuti, ko je zadel Luka Benotič. Štiri minute kasneje je rezultat povišal Elvino Podbrežnik. Grega Klarič je 21.minuti znižal na 2:1. Rok Ferčič pa je v 43.minuti postavil končni rezultat prvega polčasa, 3:1.

V drugem polčasu so domači dali še dva gola, strelca sta bila Rok Rozman v 57. in Tai Kokol v 71.minuti.

Fužinar je z novim porazom padel na zadnje mesto. Strelci za Šmartno 1928 so bili Metin Omerović v 30., Marcel Blaj v 38. in 48. ter Tim Turinek v 70.minuti. Oba gola za Fužinar je dal Klemen Ofič in sicer v 43. in 51.minuti iz enajstmetrovke.

Mladinci Fužinarja so v 8.krogu 1.SMNL na Ravnah premagali IB 1975 Ljubljano z 2:0. Zadela sta Damijan Vukolić v 34. in Nikola Popović v 68.minuti. Za varovance trenerja Nina Kučeja je to druga zmaga v prvenstvu, s katero so se povzpeli na enajsto mesto.