Korotan remiziral, Fužinar izgubil

Odigran je bil drugi krog v 3.SNL vzhod. Korotan je že v petek doma remiziral z ekipo ZASE Videm, Fužinar pa je včeraj izgubil s Hajdino. Korotan je tako prišel do prve točke v novi sezoni, Fužinar je po dveh tekmah še brez točk. Po dveh krogih so v vodstvu IBLO Podvinci, Krško Posavje in Hajdina, ki so obakrat zmagali.

 

Tekmo na Prevaljah je spremljalo 400 gledalcev, ki so v vsakem polčasu videli en zadetek. Korotan je že v 4.minuti popeljal v vodstvo Anže Turičnik, v 51.minuti je izenačil David Ferčec. V 64.minuti je bil izključen Denis Zavolovšek, tako da je Korotan do konca tekme igral z igralcem manj. Z borbeno igro so Prevaljčani do konca tekme uspeli ohraniti neodločen izid, ostalo je pri 1:1.

Fužinar se je z gostovanja s Hajdine vrnil praznih rok. Domači so bili boljši s 3:1, vsi goli so padli v drugem polčasu. Najprej je za domače v 51.minuti zadel Kristian Lipavšek, v 67.minuti je izid iz enajstmetrovke povišal Marko Drevenšek. Ko je Matic Kotnik v 71.minuti znižal, je kazalo, da lahko Ravenčani pridejo do točke. Vendar je njihove upe v 78.minuti pokopal Danijel Ljubec.

V naslednjem krogu Korotan gostuje v Martjancih, Fužinar pa bo doma igral z Avto Rajh Ljutomerom.

Včeraj je bila odigrana tudi tekma prvega predkroga Pokala Pivovarne Laško, Peca je v gosteh premagala Lenart z 1:0. Strelec edinega gola je bil Andraž Vrabič v 53.minuti. Peca in Korotan sta tako še edina koroška kluba, ki še nastopata v tem tekmovanju.

Omeniti velja še mladince Fužinarja, ki so v četrtem krogu 1.SMNL doma nesrečno izgubili z Mariborom z 1:0, gol so prejeli ob koncu tekme.