25-letni voznik z objestno vožnjo ogrožal udeležence cestnega prometa

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje in policisti Postaje prometne policije Celje so prejšnji teden obravnavali sume storitve kaznivih dejanj nevarna vožnja v cestnem prometu po členu 324/I-3 KZ-1, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po členu 299/I, II in III KZ-1 ter poškodovanje tuje stvari po členu 220/I KZ-1. Storitve kaznivih dejanj je osumljen 25-letnik z območja Šentjurja.

 

Osumljeni je z neregistriranim vozilom, na katerem je imel nameščeni ukradeni registrski tablici, objestno vozil po območju Celja in Slovenskih Konjic.

V Slovenskih Konjicah je povzročil prometno nesrečo. Med prehitevanjem v križišču je namreč trčil v osebno vozilo občanke, ki je pravilno vozila.

V Stranicah je obvozil policijsko blokado in pokušal povoziti policistko, ki je izvajala uradno nalogo. Poškodoval je tudi policijsko vozilo. Z nevarno vožnjo je nadaljeval po avtocesti, do izvoza Celje vzhod, kjer so ga uspeli ustavili, pri čemer je trčil še v eno službeno vozilo in
lažje poškodoval policistko in policista.

25-letniku, ki so ga zaradi nevarne vožnje večkrat obravnavali tudi že v preteklosti, so odvzeli prostost in ga pridržali. v času pridržanja je z brcami poškodoval še vrata intervencijskega vozila policije.

25-letnika so v nadaljevanju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.