20 let Društva klekljaric Koroške

V torek, 5. marca 2024, bo ob 18. uri v prostorih galerije Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem (Na gradu1, 2390 Ravne na Koroškem) odprtje razstave Društva klekljaric Koroške, ki so pripravile pregledno razstavo čipk, narejenih po vzorcih Irme Pervanja, ene najboljših slovenskih ustvarjalk vzorcev za klekljanje. Razstava bo odprta do 28.marca.

 

Sočasno bo na ogled tudi razstava udeleženk OIDFe za Slovenijo, ki je bila med 31. julijem in 11. avgustom 2023 na uvid v sklopu 20. Svetovnega kongresa OIDFe v Novi Gorici.

Koroško filatelistično društvo je skupaj z Društvom klekljaric Koroške ob njihovi 20-letnici izdalo osebno poštno znamko, priložnostni ovitek in priložnostni poštni žig. Motiv (papirc in čipka) priložnostnega filatelističnega sklopa je delo Mire Časar, sklop je oblikoval Peter Močnik (KFD). Priložnostni poštni žig bo v torek, 5. marca 2024, v uporabi na pošti 2390 Ravne na Koroškem, kjer je postavljena tudi spremljajoča razstava »Čipke in filatelija« (Jože Keber, KFD).