Župan Tomaž Rožen opozarja: na Ravnah visoko število okuženih, občina sprejema nove ukrepe

Včeraj, v četrtek, so v Sloveniji na okužbo z novim koronavirusom testirali 1274 ljudi in potrdili 16 pozitivnih primerov. Dve novi okužbi so potrdili v Dravogradu.  Na Ravnah na Koroškem, kjer je trenutno 10 aktivnih primerov okužb, uvajajo nove ukrepe za zajezitev širjenja virusa covid-19.

 

Koroška je v zadnjih dneh postala žarišče koronavirusa v Sloveniji. V Dravogradu so včeraj potrdili dva nova primera, skupno občina šteje šest aktivnih primerov. 10 aktivnih primerov pa je tudi na Ravnah na Koroškem – relativno visoko število okužb, kar skrbi tudi župana občine Tomaža Rožena.

Na družabnem omrežju Facebook je zapisal, da občinski ZKŠTM sprejema strožje ukrepe na Mestnem kopališču Ravne, ukrepi se nanašajo predvsem na merjenje telesne temperature in omejitve števila obiskovalcev. Dodal je, da stroka zagotavlja, da je situacija v občini pod nadzorom, vse okužbe naj bi imele en skupen vir. Ob tem Rožen poziva vse občane, da upoštevajo navodila NIJZ za hitro in učinkovito zajezitev virusa.