Znanih je vedno več županskih imen za koroške občine

Slovenj Gradec in Ravne na Koroškem s po štirimi županskimi kandidati, kar pet jih kandidira v Podvelki. Na Muti bomo zopet spremljali zanimiv dvoboj, dva kandidata ima tudi Dravograd.

Dokler volilne komisije ne bodo potrdile vseh kandidatov in list, bo portal Lokalne volitve 2018 razpolagal z nepopolnimi podatki, a kljub temu je precej imen že potrjenih. Največ kandidatov za župansko mesto ima na prihajajočih volitvah Občina Podvelka – kar šest občanov se bo potegovalo za najvišje mesto v občini.

Rekordno število kandidatov za župana je torej v Podvelki, poleg aktualnega Antona Kovšeta se bodo za županski stol potegovali tudi Uljana Brunšek, Janez Otorepec, Miroslav Reš in Milan Čurin. Tudi kandidati za občinski svet so znani; v petih volilnih enotah se za mesto v svetu poteguje 27 kandidatov.

Znani so tudi županski kandidati občin Ravne na Koroškem in Slovenj Gradca, v vsaki občini tekmujejo po štirje kandidati. Na Ravnah na Koroškem so se poleg aktualnega župana Tomaža Rožena v volilni boj podali Mojca Erjavec s podporo stranke NSi in SDS, Zlatko Halilović s podporo stranke DeSUS in Vilko Černovšek s podporo Levice. Za občinski svet se potegujejo kandidati iz desetih različnih list, poleg zgoraj naštetih strank so med njimi še SD, SNS, SMC, DD, Lista Rožen, Bodi zRaven in Neodvisna lista Suzane Vodnjov.

V Slovenj Gradcu pa bo potekal boj med Andrejem Časom, Tilenom Klugerjem, Andrejem Breznikom in Darkom Hlupićem. Ima pa Slovenj Gradec na izbiro najbolj pestro paleto različnih svetniških list in svetnikov.

Kot kaže, bomo v Dravogradu in na Muti spremljali dvoboj. V slednji občini je pri vsakih volitvah vroče in tudi letos ni drugače. Dvoboj med Darkom Sahornikom in aktualnim županom Mirkom Vošnerjem spremlja zasebna tožba, ki jo je Sahornik vložil zoper Vošnerja zaradi javne razžalitve na eni izmed sej občinskega sveta. V Dravogradu pa se bo županji Marijani Cigali zoperstavil Ervin Kodrun.

Kandidate bomo pozorno spremljali še v prihodnje in posodabljali informacije, ko bodo te potrjene s strani volilnih komisij.