Znani neuradni izidi županskih volitev

Slovenski volivci in volivke so danes odločali o tem, kdo bo vodil naše občine, pa  tudi o tem, kdo bodo predstavniki v mestnih in občinskih svetih ter članih krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti. V občinah, kjer v prvem krogu ni bilo znanega zmagovalca, bo drugi krog potekal v nedeljo 4. decembra. Na Koroškem bo to v Dravogradu in Mežici. Znani so tudi že neuradni rezultati županskih volitev. Najtesneje je bilo na Prevaljah, kjer je aktualni župan Matic Tasič za dober procent in pol glasov premagal protikandidata Boštjana Gorenška.

 

 

Že prej je bilo jasno, da bosta dr. Tomaž Rožen in Tilen Klugler ostala župana Občine Ravne na Koroškem oziroma Mestne Občine Slovenj Gradec, saj nista imela protikandidata.

V Črni na Koroškem je mag. Romana Lesjak prejela 66,58% glasov. V Radljah ob Dravi je zmagovalec mag. Alan Bukovnik, ki je prejel 73,69% glasov. V Vuzenici je zmagal Franjo Golob s 86,28% prejetih glasov. Na Muti je zmagala Angelca Mrak s 64,46% prejetih glasov. V občini Ribnica na Pohorju je zmagal Srečko Geč, ki je prejel 54,57% glasov. V občini Podvelka je zmagal Miran Pušnik s 77,13% prejetih glasov. Na Prevaljah je zmagal dr. Matic Tasič, prejel je 51,55% glasov. V Mislinji je zmagal Bojan Borovnik, ki je prejel 74,04% glasov.

V Dravogradu in Mežici se obeta drugi krog. V Dravogradu sta največ glasov dobila Anton Preksavec, 46,44% in Marjeta Podgoršek Rek, 22,15% glasov. V Mežici pa se bosta v drugem krogu pomerila Dušan Krebl, dobil je 35,37% glasov ter Mark Maze, ki je prejel 31,87% glasov.

Uredništvo E-Koroška čestita vsem novoizvoljenim županom.