Zbranih je 157.138 podpisov za tri zakonodajne referendume

Včeraj je potekala novinarska konferenca o številu zbranih podpisov za tri zakonodajne referendume. Na novinarski konferenci so sodelovali mag. Branko GrimsAlenka Jeraj in Zvone Černač. Na včerašnji novinarski konferenci se je poslanec SDS mag. Branko Grims uvodoma zahvalil vsem, ki so oddali podpis za referendumske pobude glede zakona o RTV, zakona o dolgotrajni oskrbi in zakona o vladi. Povedal je, da je 157.138 številka, ki zasluži vse spoštovanje.

 

Število zbranih podpisov je označil za zgodovinski dosežek, ki je prelomen v trenutni slovenski politiki. Dodal je, da je to številka, ki je nekajkrat večja od skupnega števila protestnikov na 100 in več protestih, s katerimi so nekateri mediji vsak petek bombardirali slovensko javnost. “Ljudje so dobili možnost, da se sami izrečejo na referendumih, o tem, kakšno politiko želijo, in dobili so možnost, da to napačno, za Slovenijo uničujočo, protirazvojno in protislovensko politiko, zavrnejo s 3x proti” je povedal o pomenu zbranih podpisov.

Tudi poslanka SDS iz Radelj ob Dravi, Alenka Helbl, se je zahvalila vsem, ki so oddali svoj podpis oziroma pomagali pri zbiranju podpisov:

“Najlepša hvala vsem našim članom, simpatizerjem in vsem drugim, ki ste oddali podpis za referendume Iskrena hvala tudi vsem, ki ste zadnji mesec preživeli na stojnicah pred upravnimi enotami ali na kak drug način pomagali pri zbiranju podpisov.

Veliko vas je v Dravski dolini, a še posebej Vlado Praznik, ki je prav vsaki dan, res prav vsaki dan, zjutraj pripeljal in popoldne odpeljal gradivo za stojnico, vmes pa opravil nekaj deset ur še z zbiranjem. Hvala še 1x vsem.”