Zaradi posledic delovne nesreče umrl 32-letni moški

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 240 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, 3 nujni. 27 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete,  4 s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in osem prometnih nesreč z materialno škodo.

 

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Včeraj so bili obveščeni, da je zaradi posledic delovne nesreče, ki se je zgodila v ponedeljek, 11. marca 2024, na območju Velenja, umrl 32-letni moški. Do nesreče je prišlo pri pritrjevanju prikolice na vlečno vozilo.  Vozilo je bilo pred nezgodo parkirano pod industrijskim šotorom pri čemer je bil skrajni del kabine le nekaj centimetrov oddaljen od roba industrijskega šotora. Ko je 32-letnik spojil še hidravlične cevi za dovod zraka, je  tovorno vozilo pričelo drseti proti dvorišču industrijskega šotora. Ker je želel vozilo ustaviti je stekel do kabine in hotel vstopiti  vanjo. Vozilo pa je v tistem trenutku trčilo ob rob industrijskega šotora in z vso težo naloženega tovora in tovornega vozila 32-letnika stisnilo ob kabino. Hudo poškodovanega delavca so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je včeraj poškodbam podlegel. V omenjeni zadevi nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanju morebitne odgovornosti.

V podjetju v Velenju se je včeraj poškodovala 45-letna delavka, ki se je spotaknila na vilicah viličarja, padla in si huje poškodovala roko.

V Gornjem Gradu so obravnavali tatvino bakrenih žlebov. Neznani storilci so okoli 30 metrov žlebov ukradli s počitniške hišice in garaže ob njej.