Žan Kranjec drugi v veleslamomu

Novo slovensko slavje na Zimskih olimpijskih igrah v Pekingu! Žan Kranjec je v veleslalomu osvojil srebrno medaljo. Zaostal je le za Švicarjem Marcom Odermattom, tretji pa je bil Francoz Mathieu Faivre. Prvi tek je Kranjec odpeljal solidno, bil je osmi. V drugem teku pa je napadel na vso moč. Kljub temu, da je imel pred štartom druge vožnje cel kup dvomov. Za RTV SLO je takoj po koncu tekme povedal: “Vedel sem, da imam veliko zamudo. Zamenjal sem smuči. Bilo je težko. Vesel sem, olimpijska medalja je nekaj neverjetnega. Nisem vedel, da bo kdaj možnost za to.”

 

Že ko je Kranjec v drugi vožnji prišel v cilj, se je vedelo, da je v boju za medalje. Imel je namreč veliko prednost pred ostalimi. Na koncu mu je zelo malo zmanjkalo do zlate medalje, za Odermattom je zaostal le devetnajst stotink sekunde.

Ta medalja je skupno deseta olimpijska medalja Slovenije v alpskem smučanju, že šesta slovenska medalja v Pekingu. Žan Kranjec pa je tako osvojil olimpijsko medaljo, ki se mu je za las izmuznila na olimpijskih igrah v Pjongčjangu pred štirimi leti, ko je bil četrti.