Zakaj se izdelave spletne trgovine lotiti na platformi nopCommerce?

Pri izbiri platforme za izdelavo spletne trgovine je na voljo veliko ponudnikov z različnimi prednostmi. Kako izbrati pravo platformo za spletno trgovino po vaših željah in potrebah? Radeljski IT strokovnjaki iz Skupine stroka.si odgovarjajo na vsa pomembna vprašanja glede izbire platforme.

 

Podjetja, ki začnejo razmišljati o uvedbi spletne trgovine, se v prvi vrsti želijo pozanimati o tem, kako pravzaprav izdelati spletno trgovino. Ko si zastavijo poslovne cilje in začrtajo strategijo za prihodnost, se hitro znajdejo pred izzivom, katero platformo za izdelavo spletne trgovine izbrati.

Hiter pregled svetovnega spleta razkriva, da se med najbolj priljubljene ponudnike uvrščajo MagentoShopify in WooCommerce. A ob tem se je potrebno zavedati, da je število platform za izdelavo spletne trgovine veliko in povsem mogoče je, da se bo vašim pričakovanjem, potrebam in željam bolje približala katera od drugih, manj znanih platform.

nopCommerce: Magentov mlajši in dostopnejši brat

»Če se še enkrat ustavimo pri prej naštetih ponudnikih, je Magentu v mnogih stvareh zelo podobna platforma nopCommerce. V obeh primerih gre za odprtokodni rešitvi, ki se ponašata z bogato funkcionalnostjo in obširnimi možnostmi za nadgradnjo poslovanja pojasnjujejo v radeljskem podjetju Skupina stroka.si. Dodajajo, da je nopCommerce nekoliko mlajša platforma, ki za nižjo ceno ponuja podobno oziroma v nekaterih pogledih celo več, njene prednosti pa se skrivajo predvsem v varnejšem in hitrejšem delovanju ter naglem razvoju

Vrhunskost, podprta s številkami

nopCommerce je preverjena platforma za izdelavo spletnih trgovin, priznana po vsem svetu. Na trgu je prisotna že 12 let, v tem trenutku pa na svetovnem spletu deluje več kot 60 000 spletnih trgovin, zgrajenih na njenih temeljih. Med njene naročnike se uvrščajo poslovni velikani, kot so Microsoft, BMW Group, Volvo in The North Face, kar je dovolj zgovoren podatek, da je platforma vredna zaupanja. »Vsem, ki se ukvarjate z izbiro platforme za izdelavo spletne trgovine, svetujemo, da res podrobno preučite različne možnostimenijo v Skupini stroka.si, kjer predstavljajo vse prednosti platforme nopCommerce, da bo vaša odločitev o izbiri spletne trgovine lažja.

Odprtokodni sistem, prilagojen po vaši meri

Že prej smo omenili, da nopCommerce spada med odprtokodne sisteme, ki omogočajo gostovanje na vašem strežniku, zaradi česar je mogoče obsežnost spletne trgovine sčasoma povečati. Prednosti tega pristopa se skrivajo v večji kostumizaciji, kar pomeni, da lahko izgled in funkcionalnosti trgovine prilagajate svojim željam oziroma za to poskrbimo mipojasnjujejo v Skupini stroka.si. Zaprtokodni sistemi, kot je Shopify, pa medtem gostujejo na oddaljenem strežniku in zato zahtevajo manj dela s programiranjem in izdelavo. To pa hkrati pomeni, da pri urejanju in nadgradnjah nimate popolnoma prostih rok. Posledično so možnosti za prilagoditev trgovine vašim zahtevam manjše. nopCommerce je tako z odprtokodnim programom bolj primeren pri zasledovanju specifičnim potrebam in celostni grafični podobi trgovine.

Več funkcij za manj denarja

Sama platforma nopCommerce je uporabnikom na voljo brezplačno. Sicer izdelava spletne trgovine s seboj povleče nekatere druge stroške, kot so gostovanje in administracija spletnih strani ter stroški razvoja in programiranja spletne trgovine, ki so odvisni od težavnosti projekta. Dodana vrednost platforme nopCommerce je v tem, da ne zahteva doplačil za nekatere funkcije, kot so napredna analitična orodja in programi zvestobe. Poleg tega je nopCommerce primerna platforma tudi za poslovanje med podjetji (B2B). »K temu pripomorejo možnosti, kot so vključevanje več dobaviteljev znotraj ene trgovine, integracija s CRM in ERP sistemi ter še mnogo več. Svojo novo spletno trgovino lahko torej zasnujete tako, da bo ta omogočala poslovanje po modelih B2B, B2C ali pa kar obeh skupajpoudarjajo v Skupini stroka.si.

Uporaba na mobilnih napravah

Kar 55 odstotkov svetovnih, od tega 40 odstotkov evropskih uporabnikov spleta je v tretjem četrtletju leta 2020 spletni nakup opravilo preko mobilnih naprav (vir: Statista). Ta podatek zgovorno govori o tem, da je potrebno ob izdelavi spletne trgovine razmišljati tudi o njenem obnašanju na mobilnih napravah. nopCommerce temu primerno ponuja brezplačno, posebej prilagojeno mobilno različico.

Izkušnje strank s platformo nopCommerce

Ena izmed zadovoljnih strank, ki se je s pomočjo Skupine stroka.si uspešno spopadla z naglo rastjo poslovanja, je ponudnik otroških potrebščin Evitas. Platforma nopCommerce je izpolnila njegove zahteve po preprostosti uporabe, nadgradljivosti sistema in visoki ravni varnosti za podjetje ter uporabnike. K odločitvi so pripomogle tudi naše obsežne izkušnje pri izvedbi tovrstnih projektov. »S podporo Skupine stroka.si platformo dnevno prilagajamo in ji modularno dodajamo funkcionalnosti, obenem pa pospešeno avtomatiziramo vse procese, ki so po svoji naravi lahko samodejni. Novo pridobljeni čas zaposlenih z veseljem usmerjamo v razvoj in ustvarjalnost,« je povedala Eva Birsa iz trgovine Evitas Shop.

Trgovino nopCommerce pa je mogoče povezati tudi z drugimi sistemi podjetja, kot je denimo poslovni program Pantheon ERP. Na tak način so učinkovitost nadgradili v podjetju Urmat, ki upravlja z blagovno znamko varjenje.net. »V podjetju Urmat smo želeli izpeljati implementacijo dveh različnih sistemov – poslovnega programa in spletne trgovine, ki bi ju zavoljo učinkovitejšega dela med seboj povezali. Najbolj nas je prepričala Skupina stroka.si, ki smo jo izbrali na podlagi dolgoletnih izkušenj njenih strokovnjakov in obširnih možnosti programa PANTHEON ERP ter platforme nopCommerce. Hkrati smo bili zadovoljni z razmerjem med obljubljenim in ceno storitev. Delo tekom obeh projektov je teklo gladko in hitro, ekipa je vseskozi upoštevala naše želje ter h kakovosti rešitev s svojimi predlogi in novimi idejami prispevala tudi sama,« je povedal Miha Završnik iz podjetja Urmat.

»Veseli nas, da se že 5 let uvrščamo v družbo preko 150 partnerjev iz več kot 40 držav, ki platformo ponujajo svojim strankam in jim pomagajo pri izpolnjevanju poslovnih ciljev. S tem, ko nopCommerce z nami gradi dolgoročen odnos, obenem potrjuje znanje in odlično delo naših zaposlenihzaključujejo v Skupini stroka.si.