Začenjajo se 31. Gradovi kralja Matjaža

Ta konec tedna bodo na Matevžavih travnikih v Črni na Koroškem potekali 31. Gradovi kralja Matjaža. Kralj Matjaž se je odločil, da bo najboljšemu gradu po izboru občinstva podaril kar 1000 eur nagrade. Pričetek gradnje gradov bo v soboto, 28.1.2023 ob 10.uri, ob 9.uri bo zbiranje prijav. Organizatorji pa so, poleg same glavne prireditve, pripravili tudi bogat spremljevalni program.

 

Obiskovalcem snežnih gradov bodo na voljo naslednje spremljevalne prireditve: otroški park z vlakcem, mini Planica, laser show, ognjena predstava, izbor Alenčice, plesne točke, otroške ustvarjalne delavnice, gledališka predstava, ledeno dričanje, iskanje skritega zaklada.. doživeli pa boste tudi spust kralja Matjaža z vojščakom po najdaljši jeklenici Olimpline..to je samo nekaj od tega, kar boste lahko doživeli na zanimivi prireditvi. Gost prireditve bo tudi Korošec na katerega smo vsi zelo ponosni, Toni Mulec, udeleženec letošnjega svetovno znanega tekmovanja Rally Dakar 2023 s katerim boste lahko opravili razgovor, se z njim slikali in občudovali njegov motor. Na letošnji prireditvi bo zopet sodeloval vrhunski umetnik v izdelovanju ledenih skulptur, Miro Rismondo z ledenim urbarijem (stara zemljiška knjiga) izdelanim za Grajske meričnike, ki bodo tako kot vedno s svojimi meritvami poskrbeli za popestritev dogajanja.
Poskrbljeno bo tudi za odlično kulinariko na samem prizorišču. V “kulinarični vasi ”, ki jo bodo sestavljali vrhunski ponudniki hrane, se bodo z različnimi dobrotami razvajali tako graditelji kot tudi obiskovalci. Za pokušino vam naštejemo samo nekaj jedi Kralja Matjaža: Matjaževa pojedina, Kraljevi odojek, Alenčine palačinke, Perkmandlc’eva žlica, Burger izpod Pece ter še veliko ostalega kulinaričnega doživetja.
Zanimiv bo tudi glasbeni program. Takoj po razglasitvi najlepših gradov se bo začel Open air koncert in nastop glasbene skupine Farty Animals, v nedeljo pa vas čaka veliko glasbeno presenečenje.
POMEMBNA INFORMACIJA!!
Zaradi pričakovanega velikega števila obiskovalcev je v Mušeniku urejeno parkirišče od katerega se lahko na prireditev odpravite peš ali z organiziranim prevozom do krožišča v centru Črne (avtobusna postaja), od tam pa še nadalje peš (5minut) do samega prizorišča.
“Veselimo se vaše udeležbe na že 31. Gradovih kralja Matjaža”, pa sporočajo organizatorji prireditve.