Začenja se gradnja večnamenske dvorane v Kotljah

Občina Ravne na Koroškem je pred dnevi podpisala pogodbo z izvajalcem za gradnjo težko pričakovane in potrebne večnamenske dvorane v Kotljah. Gradnja se začenja junija, končana pa bo predvidoma v drugi polovici prihodnjega leta.

V občini Ravne na Koroškem se s pričetkom gradnje večnamenske dvorane v Kotljah začenja realizacija 1,5-milijonov evrov vrednega projekta, ki je za naselje Kotlje še kako nujen, saj otroci v tamkajšnji podružnični šoli in vrtcu ter preostala krajevna skupnost nimajo zagotovljenih ustreznih športnih površin. Občina bo del sredstev zagotovila iz EKO sklada, in sicer v višini 400 tisoč evrov, za preostali dober milijon pa se bo morala zadolžiti. S takšnimi številkami je to letošnji najdražji projekt občine Ravne.

Dvorana z več nameni

Izvajalec Dema plus bo z gradnjo pričel junija, časa pa ima do prihodnje jeseni. Energetsko učinkovita stavba bo zgrajena v neposredni bližini vrtca in podružnične osnovne šole Koroških jeklarjev, OŠ Koroški jeklarji pa bo tudi upravitelj dvorane.

Od večnamenske dvorane bo imela korist celotna skupnost naselja Kotlje, ki po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije šteje prek tisoč prebivalcev. Kot pove že sam pridevnik večnamenska, bo dvorana namenjena širokem spektru aktivnosti. Poleg tamkajšnjih osnovnošolcev in otrok v vrtcu jo bodo uporabljala tudi razna društva, ki delujejo v naselju. Prav tako pa bodo lahko v novi pridobitvi potekali razni kulturni in družabni dogodki.

N.K.