Za smučišče Kope kljub nižji ceni ni zainteresiranih kupcev

Današnja tretja dražba smučišča Kope je bila preklicana. Izklicna cena, določena pri 1,62 milijona evrov, ni privabila nobenega kupca. Od prve dražbe lanskega marca se je izklicna cena znižala za več kot 1,7 milijona evrov.

Največje in najbolj priljubljeno koroško smučišče se bo v okviru stečajnega postopka podjetja GTC Kope konec maja na dražbi prodajalo tretjič. Naprodaj je celotno smučišče, katerega najemnik je od začetka stečaja slovenjgraško podjetje Vabo. Pod celotno smučišče spadajo žičnice, stroji, razne naprave, zasneževalni sistem, restavracija in drugo. Na prvi dražbi, ki je potekala 29. marca 2018, je izklicna cena znašala 3,4 milijone evrov, 30. avgusta 2018 pa se je zviševanje izklicne cene začelo pri 2,38 milijonov evrov. Tretja dražba je bila načrtovana za danes 29. maja, izklicna cena pa je bila določena pri 1,62 milijona evrov. A do dražbe danes ni prišlo, saj za največje koroško smučišče ni zainteresiranih kupcev.

Kope so ena najpomembnejših točk koroškega turizma. Najbolj zaživijo v času smučarske sezone, a tudi ponudba letnih aktivnosti na pohorskih strminah je pestra. Ko ni snega, Kope privabijo številne kolesarje in pohodnike, urejeno je tudi igrišče za vedno bolj priljubljeno športno igro disk golf, na voljo so športne površine za odbojko na mivki in nogomet, najmlajši obiskovalci se lahko sprostijo v igralnem parku na prostem.