Za naslov naj planinske koče se poteguje tudi 14 koroških koč

Planinska zveza Slovenije in spletni portal Siol.net že peto leto pripravljata glasovanje za najboljšo planinsko kočo v Sloveniji. Za naslov se letos poteguje skupno 157 koč, od tega 29 visokogorskih, za katere se glasuje v posebni kategoriji.

Med 157 kočami je tudi 14 koroških in sicer Dom na Uršlji gori, Dom na Smerkovcu, Dom na Peci, Koča na Naravskih ledinah, Koča na Pikovem, Koča pod Kremžarjevim vrhom, Andrejev dom na Slemenu, Grmovškov dom pod Veliko Kopo, Koča na Loki pod Raduho, Ribniška koča na Pohorju, Planinc v Primožu na Pohorju, Poštarski dom pod Plešivcem, Planinski dom na Košenjaku in Koča na Grohotu pod Raduho.

»Prvi krog glasovanja poteka od 17. 6. 2019 do 10. 8. 2019. V drugi krog glasovanja, ki bo potekal med 11. 8. 2019 in 11. 9. 2019, bo uvrščenih 10 finalistk iz prvega kroga, ki bodo prejele največ glasov – 5 koč iz kategorije naj planinska koča in 5 koč iz kategorije naj visokogorska planinska koča. Zmagali bosta koči, ki bosta v svoji kategoriji dobili največ vaših glasov,« so potek glasovanja opisali na portalu Siol.net.