Za Brino zbranih že več kot 14.000 evrov

Slovenci smo ponovno dokazali, da smo empatičen narod, ki zna stopiti skupaj in pomagati sočloveku. Trenutni znesek zbranih sredstev za Brino, deklico z nasmehom, je že presegel 14.000 evrov. Sredstva pa še vedno lahko prispevate na tekoči račun ZPM Ljubljana Moste Polje. Na zdaj že tradicionalnem Grubinem memorialu so se v petek, 10. marca v Kranjski Gori zbrali ljubitelji belih strmin, podporniki memoriala in Grubini prijatelji. 

 

Veleslaloma se je udeležilo več kot 200 smučarjev in smučark, ki so se spustili po snežni strmini smučišča Kekec. S plačilom štartnine so prispevali k zbranemu znesku za pomoč Brini, deklici z nasmehom. Kot predtekmovalci so se po smučišču spustili Rene Mlekuž, Mitja Dragšič, Jure Košir, Christian Mayer in Retro legende. Tudi tokrat pa se je s štartno številko 1 na progo podal Maks Grubelnik, sin Draga Grubelnika.

V Kranjski Gori so bili na in ob smučišču tudi Matjaž Vrhovnik, Andrej Šporn, Urška Hrovat, Alenka Dovžan, Tomi Meglič, Grega Skočir, Katarina Mala, Ciril Komotar, Tone Vogrinec in drugi Mnogi med njimi se vsako leto zberejo na Grubinem memorialu, kjer se spomnijo svojih smučarskih časov, Grube in ob tem poskrbijo še za dobrodelno noto.

Rokenrol za Grubo je žal odnesel močan dežni naliv, a dobre volje v Kranjski Gori kljub temu ni manjkalo. Poleg Petra Polesa, ki je duhovito komentiral dogajanje na smučišču, je za hitrejše  smučanje udeležencev z energično glasbo skrbel DJ Baza.

“Večer in noč, ko je znova prekipevalo od tiste prave pozitivne energije. Ko vidiš vse te nasmejane obraze, vse, ki se pripeljejo za dober namen z vseh koncev Slovenije, ostaneš brez besed. Znova preko 200 tekmovalcev, znova rekorden znesek za Brino, ki nas je, verjameva, slišala vse tja onkraj Atlantika. Tudi dež ni mogel pokvariti te prekrasne energije. Če si sposodiva stih tistega, ki vsako leto podpre Grubin memorial: “Nekaj sije v nas ljudeh!”, sta zaupala organizatorja še enega odličnega Grubinega memoriala Rene Mlekuž in Domen Mavrič.

Dogodek so tudi letos podprli večletni partnerji in sponzorji Turizem Kranjska Gora, Generali, NLB in Hit Alpinea. V imenu Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje sta ček zavarovalnice Generali v vrednosti 2.000 evrov in ček NLB v vrednosti 1.000 evrov sprejela Rene Mlekuž in Domen Mavrič, organizatorja Grubinega memoriala. H končnemu znesku so pripomogli tudi drugi donatorji, tako podjetja – Blažič robni trakovi, Jamieson, Bora (COLMAR), ŠPC Škerjanec, ABC maziva, Rock radio, Oben Auf, Hermi, kot posamezniki.

Eden od sestavnih delov Grubinega memoriala je od vsega začetka dobrodelnost. Na prvem dogodku so celotna zbrana sredstva namenil Dragovemu sinu Maksu. Sredstva drugega Grubinega memoriala so bila namenjena sedemnajstletnemu Timu, tretjega 7-članski družini iz Vuhreda, na četrtem družini iz Slovenske Bistrice, ki je s sredstvi obnovila streho, leta 2020 družini Rajh iz Ruš, poleg finančnih sredstev so jim hišo obnovili v oddaji Delovna akcija. Lani so bila  sredstva namenjena 6-članski družini Jesenšek iz okolice Litije, letos pa bodo s sredstvi pomagali Brini, deklici z nasmehom.

Prvo mesto je letos osvojil Luka Vidic, lanskoletni zmagovalec Boštjan Brus je bil drugi, na tretje mesto pa se je uvrstil Matej Pogačnik. V ženski konkurenci je prvo mesto zasedla Naja Babnik, druga je bila Maruša Gosar, tretja pa Evita Kavšek. Za posebne pokale so poskrbeli pri Primus Designs.

Rekordna udeležba in višina dosedaj zbranih sredstev, sta dokaz, da se je Grubin memorial zapisal v srca mnogih, ki vsako leto ohranjajo spomin na Grubo in z dobrodelnimi prispevki nekomu pomagajo za boljši jutri.

ŠE VEDNO LAHKO DONIRATE BRINI, DEKLICI Z NASMEHOM

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE LJUBLJANA MOSTE POLJE
PROLETARSKA CESTA 1, 1000 LJUBLJANA
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22
KODA: CHAR
NAMEN: HUMANITARNA POMOČ DRUŽINI
SKLIC: SI00 710