Z današnjim dnem se odpirajo smučišča

V devetih regijah, med njimi je tudi Koroška, se zaradi boljše epidemiološke slike odpravljajo nekatere prepovedi storitev. Med drugim bodo z današnjim dnem odprta tudi smučišča.

V devetih regijah, in sicer v osrednjeslovenski, pomurski, savinjski, podravski, gorenjski, obalno-kraški, koroški, zasavski in primorsko-notranjski regiji, ki imajo ugodnejšo epidemiološko sliko, so z današnjim dnem v veljavo stopile odprave nekaterih omejitev. Ob upoštevanju ukrepov bodo tako lahko obratovala smučišča, pogoj za smučanje pa je negativen test na koronavirus, ki ne sme biti starejši od 24 ur. Negativen test ni pogoj za otroke do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev, poroča STA.

Od danes naprej pa v zgoraj naštetih regijah velja odprava prepovedi ponujanja blaga in storitev pri premičnih stojnicah za prodajo kmetijskih pridelkov in proizvodov kmetovalcev, servisnih delavnicah, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles ter specializiranih prodajaln z otroškim programom.

NK