Vuzeniški dnevi so v polnem zagonu

Že tradicionalno so Vuzeniške dneve otvorili v Atriju Župnišča v Vuzenici, z nastopom Marka Vozlja in s svečano akademijo ob 130. letnici PGD Vuzenica ter filatelistično razstavo. Prijeten poletni večer se je nadaljeval s Poskočnimi muzikanti. Ki so dodobra razgreli številne obiskovalce.

 

V soboto je bil tradicionalni pohod od koče Planinc na najvišji vrh v Vuzenici, na Malo Kopo, praznovali pa so tudi 40 letnico Radio kluba Vuzenice.

V športnem parku so se posamezniki pomerili na turnirju tenisa in tradicionalnem turnirju trojk v Petanki.

Taktična gasilska vaja PGD Vuzenica, ki je potekala na Sejmanski ulici je postregla z prikazom reševalne akcije PGD Vuzenica. Sledila je velika gasilska parada in svečana podelitev priznanj ob 130.letnici PGD Vuzenica. Dan so zaključili z gasilsko veselico, kjer je za dobro vzdušje skrbel Ansambel Saše Avsenika.

V soboto in nedeljo so potekali še ostali dogodki in sicer ogled posestva Sekožen in delavnica na temo kristaliziranja cvetov in zelišč. Odvil se je članski nogometni turnir malega nogometa.

V nedeljo so večinama potekali dogodki, kjer so sodelovale družine. Tako je potekal že 4.rekretaivni dan za družine pod geslom »ata, mama, gremo na igrišče!« Potekala je delavnica kajak, kanuja in supa na Dravi, otroci so se preizkusili na mali »Planiški skakalnici«, se igrali na različnih igralih, tekmovali, dan pa zaključili z otroško tombolo, ki je bila letos nadpovprečno obiskana.

Na Sv. Primožu je potekal tradicionalni dan domoljubja in ura zgodovine pod pokroviteljstvom občine Vuzenica.

Občina Vuzenica