Vsi poškodovani pri sanaciji objekta v Črni so že odpuščeni iz bolnišnic

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 264 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete,  28 s področja prometne varnosti in 21 s področja javnega reda in miru.

 

S PU Celje so dopolnili poročilo o dogodku, ko se je pri prečrpavanju vode iz kletnih prostorov kegljišča v Črni na Koroškem z ogljikovim monoksidom zastrupilo dvanajst oseb. Desetim so pomoč nudili v UKC Ljubljana, UKC Maribor, Splošni bolnišnici Slovenj Gradec in v Bolnišnici Topolšica. Nihče od poškodovanih ni bil življenjsko ogrožen. Štirje so bili v domačo oskrbo odpuščeni že v sredo, šest jih je ostalo na opazovanju, iz bolnice pa so bili odpuščeni naslednji dan.

 

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in sedem prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so nekaj pred 13. uro obravnavali v Štorah, kjer je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča motorist izgubil nadzor nad vozilom in padel. Hudo poškodovanega motorista so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico.

Štirim voznikom, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj, so včeraj zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali enajstkrat.

Kriminaliteta

Včeraj smo obravnavali dve kaznivi dejanji nasilja v družini in sicer na območju Radelj ob Dravi in Laškega. Nasilnežema so izrekli ukrepa prepovedi približevanja, sledita kazenski ovadbi.