Vrhunska zasedba Korotanovih legend

Kot smo že pisali, se bodo  Prevaljah se ob 90 obletnici nogometnega kluba Korotan, med seboj, v humanitarni tekmi, pomerile domače in slovenske nogometne legende. Tekma bo v petek, 1. septembra, ob 18. uri. Tokrat objavljamo predstavitev igralcev, ki bodo nastopili za Korotan. Tudi legende Korotana bodo nastopile v izjemni zasedbi.

 

Na vratih nihče drug kot Robert Sraga, ki je ob »modrih« branil še za Maribor, Šmartno, Železničar ter Zadar in domačin Marko Ažman, ki je vsa leta ostal zvest plavemu dresu. Nato pa cela plejada nekdanjih reprezetantov in odličnih igralcev.

Alfred Jermaniš, ki je v svoji bogati karieri zaigral še za Koper, Olimpijo, Muro, dunajski Rapid, Yokahamo, Apoel, Rudar, Hit Gorico, APOEL in Primorje ter zbral kar 29 nastopov za izbrano vrsto.

Pa legendarni Peter Breznik, ki se je leta 1999 zapisal med legende, ko je v »vijoličasti« majici zadel mrežo slovitega PSV-ja in je ob modrem dresu Korotana, zaigral še za Muro in Rudar. O kvaliteti in raznovrstnosti Gorana Joliča ni potrebno besedičiti, saj je svoje nogometne umetnine razkazoval tako v Mariboru, pri ljubljanski Olimpiji, Rudarju, Primorju
in seveda Prevaljah. Tudi »topnik« Renato Kotnik ne bo manjkal, saj se njegovih »projektilov« spominjajo tako v Mariboru, Beltincih, nekaterih klubih v Avstriji ter normalno tudi v Prevaljah.

Na zelenico bo stopil tudi Osman Begič, ki je igral tudi za Domžale, Primorje in Triglav, ter davnega leta 2000 potopil vijoličaste v Ljudskem vrtu, ko je zadel iz prostega strela. Včasih je navduševal tudi Nenad Toševski, ki je ob Korotanu igral še v Domžalah in Primorju, zdaj ga bomo ponovno videli na prevaljski zelenici. Tudi robustni ‘stoper’ Žikica Vuksanovič, ki je nosil še dres Maribora, Kopra in Graza, bo ponovno zaigral pred prevaljskimi navijači, tako kot izjemnega domačega igralca in srčnega borca Kristijana Švaba, ki bo za vedno ostal v srcih domačih navijačev.

O »koroškemu Maradoni«, Samu Vidoviču ni potrebno izgubljati besed. Njegova igralska veličina ostaja neokrnjena, v vseh klubih, katerih je igral, je pustil velik pečat, tako v Ljubljani, Domžalah, Velenju, Dravogradu, Celju in Celovcu. Leta 1991 je nastopil tudi za
reprezentanco na tisti znameniti tekmi proti Hrvaški. Prav tako njegov brat Matej Vidovič, ki je bil odličen napadalec, igral je za tudi Maribor, Domžale, Muro in Rudar in samo poškodbe so ga oddaljile od velike kariere.

Na prevaljski zelenici bodo ponovno okusili slast »usnjene krogle« Boštjan Grizold, ki je ob Korotanu v prvi ligi igral za Olimpijo, Muro in Pohorje, pa Mihael Bukovec, ki je svoja prvoligaška leta ob Korotanu, preživel še v Muri, Beltincih, Dravogradu in Nafti ter tudi Niko Podvinski, ki je večino prvoligaške kariere prebil pri velenjskem Rudarju in Korotanu.

Plejadi odličnih igralcev Korotana se bo priključil tudi hitri Andrej Struna, ki je slast prve lige občutil tudi v majici Bele Krajine, Beltincev in SET Vevče, direktno iz Londona pa prihaja tudi odlični Sami Dobreva, ki je pustil poseben pečat v Korotanu, ob njem pa še nekdanji soborci iz udarne enajsterice Ivica Pešič (Maribor, Olimpija, Rudar, Gorica), Simon Pirc (Celje, Krka, Dravograd, Rudar), Mladen Stojanovič (Maribor, Set Vevče), pa Dejan Stefanovič (Olimpija, Set Vevče, Domžale, Šmartno), ki se je po karieri posvetil delu v nogometnem sindikatu.

Nato pa še cela serija izjemnih nogometašev, ki v svojem srcu nosijo barve Korotana: Anton Usnik (Celje, Vevče, Domžale, Šmartno), Peter Šumnik (Dravograd, Rudar), Boštjan Damiš (Maribor, Belntinci), Roman Plesec (Dravograd, Rudar), Uroš Plaznik (Celje, Dravograd), ter Peter Stočko, ki je celo kariero ostal zvest klubu iz Prevalj.

Ljubljančana Zlatko Čerimović in Luka Vidmar, nekoč stebra obrambe Korotana, žal zaradi poškodb ne bosta nastopila. Opravičili pa so se Marko Barun, ki je pomočnik trenerja na Cipru, Milan Bošković, ki ima obveznosti v tujini in nekdanji reprezentant Slovenije Sandi Valentinčič, ki ima prav tako neodložljive obveznosti.

Na prevaljsko zelenico pa bosta vrnila še dva izjemna nogometaša Sergej Jakirevič, ki je v svoji karieri zaigral še v dresu Spartaka, Rijeke, Splita, Zagreba, CSKA Sofia in Austrie ter
neumorni in srčni Robert Zec, ki je vse svoje prvoligaške tekme odigral za domači Korotan in je eden tistih največjih »krivcev« za prihajajočo tekmo »Legend«. Zasedbo Korotana na tekmi Legend, ki si za vse čase zasluži poklon pa ne bo vodil nihče drug, kot izjemni domači trener Toni Tomažič. V strokovnem štabu bodo še Pavli Štekel, Stanoje Dodić, Marjan Čuješ in Gina Kuserbanj. Zdravnik ekipe bo dr. Brane Breznikar.

NK Korotan, Občina Prevalje na čelu z županom Maticem Tasičem, Humane zvezdice in brand Sport&Art GroupM, pa si že sedaj, za organizacijo tega dogodka zaslužijo velik aplavz. Začetni udarec na tekmi bo izvedel župan Matic Tasič, kot obljubljajo organizatorji, pa bomo deležni še kakega presenečenja, to pa naj ostane za tiste, ki pridejo 1. septembra na Prevalje, na tekmo Legend.

Sport&Art Group M
NK Korotan