Vratar Tilen Marčič je zapustil NK Fužinar

Nogometaše Fužinarja je zapustil dolgoletni vratar Tilen Marčič. V Fužinar je prišel v sezoni 2016/17 in se to sezono s soigralci uvrstil v 2.SNL. V prvem letu igranja v drugi ligi je bil na klopi, kasneje pa je pridobil zaupanje trenerja Mihaela Bukovca in postal prvi vratar ravenskega drugoligaša. S svojimi obrambami je navduševal navijače Fužinarja, bil je eden najzaslužnejših igralcev za uspehe Ravenčanov v zadnjih nekaj letih. Marčič bo kariero nadaljeval v avstrijskem klubu SC Kalsdorf, ki igra v tretji oziroma Regionalni ligi center. Ob odhodu iz Fužinarja je Tilen Marčič za naš portal povedal naslednje:

 

Ko sem v sezoni 2016/17 prišel v Fužinar, si nisem predstavljal, da bomo čez leto dni igrali v 2. ligi. Tja smo napredovali tudi z nekaj sreče, saj je takrat ekipa Maribor B razpadla, mi pa smo se kot tretji na lestvici za Rogaško uvrstili v 2. ligo. Takrat smo imeli v 3. ligi res dobro ekipo, nizali smo dobre rezultate in bili z nekaj sreče tudi nagrajeni.

Prihod v 2.SNL je bil velik in tudi zelo težek preskok. Takoj je odšlo veliko domačih igralcev, ostalo nas je le nekaj in klub je moral iskati alternative od drugod. Prvo sezono, ki je bila po mojem mnenju najtežja, sem preživel na klopi in se učil od starejšega in izkušenega Curanovića, ki mi je veliko pomagal na treningih, kjer sem zelo garal in trdo treniral, da bi lahko enkrat branil. Ko smo tisto sezono obstali v ligi, smo se v drugo zaporedno drugoligaško sezono podali še boljši in okrepljeni. Po odličnem delu na treningih in dobrih predstavah na pripravjalnih tekmah me je trener Mihael Bukovec postavil na gol. Rekel mi je, da sem si to zaslužil in da ima popolno zaupanje vame. Tako sem naslednjih pet let večinoma stal na golu oziroma branil. Bilo je obdboje, ko sem tudi presedel na klopi, zaradi odločitve trenerja in boljše forme moje vedno dobrodošle dobre konkurece.

V teh letih sem v Fuzinarju zelo užival, bilo je veliko dobrih in seveda tudi slabih trenutkov, ampak teh je bilo malo. Zadnjih par let sem konstantno branil, imeli smo prebliske in tudi veliko zelo dobrih rezultatov, nekajkrat smo bili visoko uvrščeni na lestvici. Ob odhodu bi se rad zahvalil predvsem predsedniku Fužinarja Petru Stočku in trenerju Mihaelu Bukovcu, ki sta ves čas verjela vame, mi stala ob strani in me spodbujala, da sem vedno dajal svoj maksimum tako na treningih kot tudi na tekmah. Brez njune pomoči in podpore bi verjetno tudi jaz že kakšno leto prej odšel v kakšen nižjeligaški klub, tako pa sem s svojo trmo in trdim delom samo nadgrajeval svoje sposobnosti.

V Fužinarju sem zamenjal kar nekaj vratarskih trenerjev, vsak ima svoj pogled na nogomet, od vsakega trenerja sem potegnil najbojše stvari in jih tako poskušal vnovčiti na trenigih in tekmah, tako da velika zahvala tudi njim za svoj doprinos. Letošnji jesenski del sem imel za seboj zelo dober, imel sem veliko število obramb, nekaj jih je bilo zelo pomebnih pri osvajanju točk.

V zimskem prestopnem roku sem dobival kar nekaj klicev, veliko je bilo zanimanja zame, ampak nisem hotel kar takoj zagrabiti. Čakal sem na tisto ta pravo ponudbo. Ta je prišla iz avstrijskega ligaša SC Kalsdorf, ki nastopa v 3. Regional ligi center. Takoj me je prepričala njihova vizija, da hočejo letos čim prej ‘rešiti’ prvenstvo(Kalsdorf je trenutno na 14.mestu), naslednjo sezono pa se poskušati uvrstiti višje, v 2.avstrijsko ligo. Delo je zelo kvalitetno, na visokem nivoju, pogoji za delo so odlični, trener je profesionalec (Gernot Plassnegger, igral je v nemški in avstrijski Bundesligi), prav tako ima ob sebi dobre pomočnike. Ekipa me je zelo lepo sprejela in smo se že po nekaj treningih dobro ujeli. Vemo, da nas čaka težko delo, zato moramo trdo trenirati in mogoče dobiti še kakšno dobro okrepitev.

Upam, da bom obdržal dobro formo iz jesenskega dela in da bom ekipi pomagal do čim boljših rezultatov. Fužinarju pa želim vse najboljše v nadaljevanju prvenstva. Upam, da se nekatere stvari uredijo, v kar ne dvomim in da bo v bodoče še boljše! Sem njihov prvi navijač in si bom z veseljem prisel ogledat kakšno domačo tekmo.