Voznik začetnik v Celju z neregistriranim vozilom krepko prekoračil hitrost

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj ponoči  izvajali meritve hitrosti na celjski obvoznici iz smeri Medloga proti Čopovi ulici. Na delu, kjer je hitrost omejena na 70 km/h, je voznik začetnik vozil 158/km/h. Voznik je vozil neregistrirano vozilo, ki ni bilo obvezno zavarovano, prav  tako za vozilo ni bil opravljen tehnični pregled.

 

Za storjene prekrške sledi obdolžilni predlog. Za omenjeno prekoračitev hitrosti je predpisana globa v višini 1.200 € in stranska sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje. Za vožnjo z neregistriranim vozilom je predpisna globa v višini 100 evrov, za vožnjo z vozilom brez opravljenega tehničnega pregleda pa 500 evrov. Zaradi vožnje z vozilom brez sklenjenega obveznega zavarovanja bodo zoper lastnika vozila izvedli prekrškovni postopek.

Policija opozarja, da je neprilagojena hitrost, sploh v povezavi z neizkušenostjo voznikov začetnikov, eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč. Vsem voznikom zato svetujejo, naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na vozišču.  Le na ta način bomo doprinesli k večji varnosti na naših cestah.

PU Celje