Voznica na Ravnah pod vplivom alkohola povzročila prometno nesrečo in odpeljala s kraja

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so včeraj obravnavali voznico osebnega vozila, ki je okoli 15. ure, medtem  ko je šla v vrtec po otroka, povzročila prometno nesrečo in odpeljala s kraja. Voznica je na Ravnah na Koroškem, v blagem levem ovinku izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala z vozišča ter trčila v prometni znak. Policista sta pri obravnavi prometne nesreče našla registrsko tablico, ki je v trčenju padla z vozila. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče sta z voznico, na njenem domu opravila razgovor. Ker je kazala očitne znake alkoholiziranosti sta ji odredila preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal, da je imela 0,88 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznici  smo odredili strokovni pregled in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje.  Sledi obdolžilni predlog.

 

Policisti Postaje prometne policije Celje so na avtocesti kontrolirali voznika skupine vozil,  državljana Turčije, ki opravljal izredni prevoz tovora. Pri kontroli so ugotovili,  da vozilo ni bilo ustrezno označeno,  tovor pa je v višino meril kar 4,43 metra. Ob kontroli tehnične brezhibnosti vozila so ugotovili še, da je imelo vozilo na 3. tandemski osi popolnoma uničeno desno notranjo pnevmatiko priklopnega vozila. Vozilo so izločili iz prometa. Vozniku so izdali plačilni nalog  v znesku 300 €, katerega polovični znesek je poravnal na kraju. Prav tako so vozniku izdali  plačilni nalog za pravno osebo iz Turčije v višini 4.000 €, katerega polovični znesek je voznik prav tako poravnal na kraju.

Policisti Postaje prometne policije Celje so med izvajanjem meritev hitrosti v Celju,  na odseku, kjer je hitrost vožnje omejena na 70 km/h, , ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil s hitrostjo 131 km/h. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali  nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog. Za storjen prekršek je predpisana sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje in globa v višini 1.200 €.

PU Celje