Voščilo ob dnevu žena Inštituta 1. oktober

Vsem ženam in dekletom, še posebej pa našim podpornicam, voščimo ob mednarodnem dnevu žena, prazniku ekonomske, politične in socialne enakopravnosti ter dosežkov žensk. Brez vas ne bi bilo življenja in marsikateri vogal v hiši bi se podrl, če ga ne bi podpirale.
Ste steber naše družbe, gradile ste jo skozi svoje življenje, se udeleževale delovnih brigad, gradile firme z udarniškimi sobotami samo zato, da bi nam vsem bilo bolje in lepše. Brez oklevanje ste ostajale doma in čuvale otroke čeprav je bilo plačilo borno in nepravično se vam je to zdelo pomembno in potrebno sedaj pa, ko ste dočakale svoje tretje življenjsko obdobje in prvo pokojnino, pa vas je doletelo bridko razočaranje.
Vse delo, ki ste ga opravljale, zgleda kot da ne velja nič in ni cenjeno, pa čeprav je to delo državljanska dolžnost.  Je častno in spoštovanja vredno, vendar pa se pri izračunu pokojnine ne pozna in zato je dohodek manjši. Vsekakor moramo kot družba strmeti k temu, da je za obstoj naroda nujna velika rodnost, kar pa za Slovenijo in Slovence ne velja, saj se prebivalstvo stara. Spodbujanje mora država podpirati in nagrajevati ne pa kaznovati potem, ko je delo opravljeno.