Vlada bo med občine Mežiške doline namenila dodatnih 86.447, 48 eur za nadzor meje

Vlada, ki občine vidi kot partnerje in nosilce razvoja regij in države, je zaradi varovanja in povečanega nadzora državne meje v obmejne občine ponovno namenila dodaten obseg finančnih sredstev. Od skupne vrednosti 3 mio EUR, se tako Občini Črna na Koroškem nameni 30.914,64 EUR, Občini Mežica 9.224,67 EUR, Občini Prevalje 15.778,30 EUR in Občini Ravne na Koroškem 7.258,09 EUR.

 

Tako so občine Mežiške doline skupno za varovanje in povečan nadzor državne meje prejele 86.477,48 EUR dodatnih sredstev.

Sredstva namenjena obmejnim območjem za reševanje težav obmejne lege kažejo na to, da se vlada zaveda, da največji delež stroškov in konkretnih težav z migracijami nosijo ravno ta. Seveda se vsi strinjamo, da je migrantom potrebno pomagati, saj ne poznamo njihovih stisk in razlogov, zakaj so se podali na pot, je pa dejstvo, da ilegalni migranti predstavljajo težavo za našo državo in predvsem za lokalno prebivalstvo. Z zatiskanjem oči se težave ne bodo rešile, ampak poglobile, zato je pohvalno, da se ta problematika uvršča v dnevne pogovore in tudi finančno ovrednoti. Definitivno so sredstva za namen reševanja težav lokalnega prebivalstva na mejnih območjih nujna in dobrodošla, saj smo bili zaradi oddaljenosti v preteklosti prevečkrat spregledani.

SDS Koroška