Visoka zmaga nogometašev Korotana na koroškem derbiju

V 4.krogu 3.SNL vzhod sta se na Prevaljah pomerila Korotan in Koroška Dravograd. Koroški derbi so prepričljivo dobili Prevaljčani, ki so Dravograjčane premagali s 5:0. Kakšnih 300 gledalcev je videlo odlično igro igralcev Korotana, ki so zasluženo slavili visoko zmago. Dravograjčani so tokrat razočarali, igra jim ni stekla in na koncu so morali čestitati boljšemu nasprotniku za zmago.

 

Malokdo je pred tekmo napovedoval tako visoko zmago Korotana. Še posebej zato, ker modri iz Prevalj v prvih treh krogih niso zmagali, dali so le en zadetek, imeli le eno točko. Koroška Dravograd je bil z eno zmago na višjem mestu na lestvici, pričakovala se je trda, izenačena tekma. Zgodilo pa se je ravno obratno.

Varovanci trenerja Tina Kuzme so bili v vseh elementih nogometne igre boljši. Igrali so poletno, si pripravili veliko priložnosti in kar petkrat zadeli mrežo nasprotnika. Trener Kuzma je tokrat lahko več kot zadovoljen, odprlo se je v napadu, obramba na čelu z vratarjem Blažom Boštjanom pa je prvič v novi sezoni uspela ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno. Prva zmaga in tri točke bodo gotovo vlile dodatno samozavest in motiv “plavim”, tudi pritisk na ekipo bo sedaj manjši.

Na drugi strani pa ravno obratno. Po odličnem startu v novo sezono in zmagi na prvi tekmi v Dobrovcih so “zeleni” iz Dravograda padli tako v krizo igre kot tudi rezultata. Na zadnjih treh tekmah so doživeli tri visoke poraze, prejeli kar trinajst zadetkov, dali niso nobenega. Nekaj bo očitno treba spremeniti, strokovni štab Dravograda čaka veliko dela.

Prvi polčas je bil še dokaj izenačen, dobil ga je Korotan z 1:0. edini gol v tem delu igre so gledalci videli v 23.minuti, ko je zadel Nejc Plesec.

V drugem polčasu pa so se domači igralci “razleteli” po igrišču, z domiselno in kombinatorno prišli še do štirih zadetkov in popolnoma deklasirali v tem delu slabe in anemične goste.

Najprej je v 55.minuti zadel Faris Buljubašić, osem minut kasneje je svoj drugi gol na tekmi dal Nejc Plesec.

Ko je v 74.minuti Kan Kovač povišal vodstvo Korotana na 4:0, je bilo jasno, da je tekma odločena. Isti igralec je v 82.minuti postavil končni rezultat 5:0, zadel je iz enajstmetrovke.

Korotan se je na lestvici povzpel na deseto mesto, ima štiri točke, Koroška Dravograd je s tremi točkami dvanajsti. V naslednjem krogu bo Korotan gostoval na Hajdini, Koroška Dravograd pa doma pričakuje Rače.