Viljem Pečnik je novi direktor SIJ Ravne Systems

Uprava Skupine SIJ je na mesto direktorja družbe SIJ Ravne Systems imenovala Viljema Pečnika, dosedanjega direktorja prodaje in marketinga te družbe, sicer menedžerja s petnajstletnimi izkušnjami na vodilnih delovnih mestih.

Družbo SIJ Ravne Systems, del Skupine SIJ in njenega poslovnega področja predelave, bo vodil Viljem Pečnik, menedžer s petnajstletnimi izkušnjami na vodilnih delovnih mestih na področju prodaje in marketinga v proizvodnih podjetjih, ki delujejo na svetovnih trgih. Direktorju Samu Jeniču se je namreč iztekel dvoletni mandat, v katerem je uspešno združil tri podjetja v novo družbo SIJ Ravne Systems. Po izteku mandata se je odločil, da svojo karierno pot nadaljuje izven Skupine SIJ.

Pečnik se je Skupini SIJ pridružil pred desetimi leti. Zadnja štiri leta je bil direktor prodaje in marketinga, najprej v podjetju Noži Ravne, z združitvijo treh podjetij (Noži Ravne, Serpa in Sistemska tehnika) pa je to vlogo prevzel tudi v združeni družbi SIJ Ravne Systems. Od leta 2015 oz. 2016 je tudi direktor dveh hčerinskih podjetij družbe SIJ Ravne Systems v ZDA in Veliki Britaniji. Viljem Pečnik ima poleg dolgoletnih menedžerskih izkušenj tudi dragocene izkušnje s področja razvoja novih izdelkov in poznavanja proizvodnih procesov. 

Dosedanji direktor družbe SIJ Ravne Systems Samo Jenič se je po izteku mandata odločil, da svojo poslovno pot nadaljuje izven Skupine SIJ. V družbi SIJ Ravne Systems ostaja še mesec dni, v katerem bo dokončal nekatere projekte v zaključni fazi in predal posle svojemu nasledniku.

Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina. Njeni izdelki zasedajo vodilne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Skupina je sestavljena iz dveh osnovnih dejavnosti – metalurgije (osnovna dejavnost) in prehrambne dejavnosti (Skupina Perutnina Ptuj). Po prvih nerevidiranih poslovnih rezultatih za prvo polovico leta 2018 sta metalurška in prehrambna dejavnost ustvarili prihodke od prodaje v višini 557,8 milijona EUR in dobiček iz poslovanja (EBITDA) v višini 57,4 milijona EUR.