Vikend v KMKC Kompleks: 2390 in Nuša Kamnik – NuShY

Prihajajoči vikend se v Koroškem mladinskem kulturnem centru Kompleks obetata večera raznolike glasbe, ki ga krojijo koroški glasbeni ustvarjalci.
 
Petkov dogodek, imenovan 2390, predstavlja harmonijo elektronske glasbe, organizatorji pa so glede nastopajočih kar skrivnostni, opis dogodka namreč pravi:
 
Teatralno okno izpostavlja sentimentalen spomenik preteklosti.

Osnovno izrazno sredstvo je domače okolje. Znani obrazi s svojo vsebino in robustno formo spreminjajo komponente skrivnostnih sil in procesov, ki zbujajo znanstveno in kreativno radovednost. Motive črpajo iz dnevnic življenja in njihovega konteksta. Posameznik bo tokrat generiral svojo atmosfero v komfortu (lastne) dediščine, v sožitju elektronskih in organskih elementov, kot harmoničen in uravnotežen ekosistem. Reinterpretacija ne spreminja zgolj videza prostora, temveč tudi ikonično podobo.

Botri ustvarjalnega navdiha obljubljajo neizčrpno količino vizualnega gradiva in motivov.

Tokrat nova obzorja dostopna slehernemu poslušalcu.

V soboto pa se s premiero videospota za skladbo “Prepusti se” predstavlja NuShY – Nuša Kamnik, nasmejana koroške raperka, ki pa tokrat pripravlja malce drugačen večer – akustičen. Na odru se ji bosta pridružila Dunja Vrhovnik in Luka Pate.
Vir: KMKC Kompleks
Vstop na oba dogodka je prost. Ekipa KMKC Kompleks vabi, da se ju udeležite in hkrati obvešča, da so to eni zadnjih dogodkov letošnje sezone, saj že 16. junija sledi veliki zaključni koncert s skupino Zaklonišče prepeva.