VIDEO: Brata Piletič zmagovalca občinstva, žal premalo za evrovizijski oder

Ni manjkalo prav dosti, pa bi koroški duo BQL bratov Aneja in Roka Piletiča predstavljal Slovenijo na Evroviziji. Njuna skladba z naslovom »Heart of Gold« je po mnenju občinstva najboljša, saj sta prejela največ glasov. Skupni seštevek točk pa je bil dovolj za drugo mesto, regijske strokovne žirije so izbrale drugače.

Foto: YouTube

Koroški duo BQL bratov Aneja in Roka Piletiča, ki je pravi magnet za punce, že od prvega dne žanje velike uspehe na slovenski glasbeni sceni. Pod imenom BQL sta Prevaljčana na EMI 2017 poskušala osvojiti srca Slovenk in Slovencev. In to jima je tudi odlično uspelo, saj sta od poslušalcev prejela daleč največ točk. Ker pa točke podeljuje tudi strokovna žirija, je na koncu najvišji seštevek dosegel Omar Naber.

Dejstvo je, da je bila letošnja konkurenca še posebej huda. V dneh izbora pesmi za Evrovizijo pa bratov Piletič na radiu praktično niso vrteli. Kljub temu da so nekatere velike slovenske radijske postaje vrtele in promovirale samo svoje »izbrance«, sta se Prevaljčana odrezala več kot odlično. Čeprav ju na evropskem odru ne bomo poslušali, sta za večino poslušalcev nesporna zmagovalca.

N.K.