Velenjski policisti ustavili voznika, ki je prevažal pet državljanov Sirije

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 237 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih. 25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 39 s področja prometne varnosti in 8 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

V zadnjih 24. urah so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi  poškodbami, eno z lažjimi poškodbami in trinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so okoli 23. ure obravnavali v Črešnovi, kjer je voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Padeškega vrha proti Zrečam, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal z vozišča. Vozilo se je na strmini večkrat prevrnilo. V prometni nesreči sta se hudo poškodovala voznik in sopotnik. Voznika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Dravograjski policisti so včeraj okoli 13.30 ure  v Dravogradu ustavili voznika osebnega vozila. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0,95  miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. V omenjenem primeru sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

 

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

Na delovišču v Arclinu so obravnavali veliko tatvino. Neznani storilec je v zadnjih tednih ukradel več linijskih vgradnih luči. S tatvino je lastnikom povzročil za okoli 14.000 € škode.

V Bistrici ob Sotli je neznani storilec iz odklenjenega gospodarskega poslopja ukradel 120 salam in nekaj manj kot 50 kg kranjskih klobas. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 2.900 €.

Nedovoljen prehod državne meje

Včeraj, okoli 20.30 ure, so velenjski policisti, v Velenju, ustavili voznika osebnega vozila, tujega državljana, za bivanje prijavljenega v Belgiji. Voznik je prevažal pet državljanov Sirije. Vozniku so odvzeli prostost. Postopki  z državljani Sirije in voznikom so še v teku.