Večkratni prekrškar vozil kljub prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja

Včeraj v popoldanskih urah se je voznik tovornega vozila na Ravnah na Koroškem skušal izmakniti kontroli cestnega prometa. Pobeg mu ni uspel, policista sta ga dohitela in mu zasegla vozilo.

39-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Raven na Koroškem proti Prevaljam, se je včeraj v popoldanskih urah skušal izmakniti kontroli cestnega prometa, ki sta jo izvajala policista Policijske postaje Ravne na Koroškem. Ko ju je voznik opazil je zavil na parkirišče bližnjega gostinskega lokala in poskušal peš pobegniti. Policista sta ga dohitela in z njim izvedla postopek. Ugotovila sta, da je 39-letnik vozil v času ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, ki mu ga je izreklo Okrajno sodišče v Slovenj Gradcu. Voznik je kazal znake prisotnosti prepovedanih drog, vendar je odklonil tako hitri test na droge kot tudi
strokovni pregled. Vozniku so policisti tovorno vozilo zasegli, sodišču pa predlagali odvzem in uničenje vozila, saj je 39-letnik s svojim neodgovornim ravnanjem v cestnem prometu nevaren za druge prometne udeležence. Zaradi prometnih prekrškov so ga v preteklosti že večkrat obravnavali. Nazadnje so ga zaradi istovrstnih prekrškov obravnavali sredi letošnjega septembra. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog, so sporočili iz Policijske uprave Celje.