Včeraj je v Medvodah potekala konvencija stranke SDS

Včeraj je v Medvodah potekala zaključna konvencija Slovenske demokratske stranke v kampanji za državnozborske volitve 2022. Osrednji govornik je bil predsednik SDS Janez Janša, med tujimi gosti pa predsednik Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfred Weber. Konvencije so se udeležili tudi kandidati stranke SDS na prihodnjih državnozborskih volitvah iz Koroške, Alenka Helbl, Stašo Lodrant in Boštjan Konečnik. Prireditev je spremljal bogat kulturni program.

 

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša je na konvenciji povedal:

“Dragi sobojevniki v boju za demokratično in svobodno Slovenijo, dragi Manfred, dragi gostje, dragi gospod župan in predvsem dragi sokandidati in sokandidatke!

Končuje se mandat in prvič po letu 2008 se Slovenija odpravlja na redne volitve. Zdržali smo do konca. Na te volitve gremo povsem mirno. Naredili smo vse, kar je bilo mogoče in mogoče še malo več. Tisti, ki ste garali noč in dan v tem mandatu, to veste, in pravzaprav ko pogledam po tej dvorani, ste tukaj vsi. Poteka volilna kampanja, in če spremljate te razprave, potem vidite, da poteka razprava samo o drugem delu tega mandata. Mi smo vodili vlado samo dobri dve leti. Prvi dve leti so vodili vlado drugi, ampak opozicija napada samo naše rezultate, nič ne govori o svojih.

Bili smo malo naivni in smo pričakovali, da pač gremo na redne volitve, mi bomo predstavili svoje rezultate, opozicija, ki je vladala v prvi polovici mandata, bo predstavljala svoje rezultate in se bomo primerjali. Ali ste videli kako primerjavo? Iskreno, tudi v prvi polovici mandata je bilo nekaj dosežkov, lahko bi se s čim pohvalili, a se je vse osredotočilo samo na negativnost in na kritiko. Bilo je nekaj rezultatov, bili so pa tudi čudeži.

Zadnje čase poslušamo, da imaš lahko na mesec 6.000 evrov pa se ti na koncu nabere pol milijona. Pa to še ni vse, nekdo ti odpre žiro račun v neki banki v drugi evropski državi in glej ga, steka se tja denar, ne da bi ti to vedel. To so čudeži, ki bi jim zavidal celo Jezus v Kani Galilejski. Tega, dragi prijatelji, mi nismo sposobni. Mi ne delamo čudežev, mi delamo tisto, kar je mogoče, včasih nekoliko več, ampak čudežev ne znamo.

In tukaj dosežkov še ni konec. So bili mandati, ki jim mi rečemo, da so bili to mandati levih vlad, in glejte, če si bil takrat nekdo, ki je delal študije za dolgotrajno oskrbo, ti je bilo zelo lepo. 70 milijonov evrov so namenili za študije za dolgotrajno oskrbo in v tem času ni bil zgrajen niti en sam dom za starejše iz državnega proračuna, študije pa so se delale. In bila je prva, druga, tretja verzija zakona o dolgotrajni oskrbi, bila je stota, pa še ni bilo dovolj, in je bila še ena študija in je bila še stoprva in mi smo naredili 126 in potem smo zakon naredili in je bil sprejet in starejši bodo imeli v prihodnih letih dolgotrajno oskrbo. Torej čudežev ne znamo delati, a tisto, kar je treba, naredimo v realnem času, čeprav smo se v naši polovici mandata soočali z resno krizo.Ko primerjamo rezultate ali pa prvo in drugo polovico mandata, se moramo zavedati, da je eden od razlogov, zaradi katerih nas v tem času izjemno napadajo, skoraj je nemogoče prebrati vse, to, da smo pokazali razliko. Razliko, ki je mnogi ne opazijo, ker se o tem ne govori, zato mi naredimo vse, da bo ta razlika opazna, in ravno razlika je tista, zaradi katere bi nam radi preprečili, da imamo en polni mandat. Ker če s tem tempom nadaljujemo še en polni mandat, potem bo razlika tako očitna, da lahko pripeljejo kakršen koli nov obraz iz kakršnega koli golobnjaka, pa ne bo nič pomagalo.

Zato, spoštovani, potrudimo se, da bo ta razlika vidna. Da bo vidna razlika med tem, kar se danes gradi v Sloveniji, in med tem, kam je šel denar prej. Za nevladne organizacije, zamaskirane v paravojsko levih strank, je šlo v zadnjih mandatih več denarja kot za vse investicije v slovensko šolstvo. Pa poznate, če ponovim za mlado kolegico vprašanje, kak nacionalni dosežek? Sedaj vodijo kampanjo brez odprtega žiro računa proti nam in vedo, zakaj. Razlika je tisto, kar ljudje vidijo, po tem ko to občutijo, in zaradi tega tak strah pred še enim polnim mandatom.”

 

Konvencije v Medvodah se je udeležil tudi mestni svetnik občine Ravne na Koroškem Milan Škafar, ki je za naš portal povedal naslednje:

“SDS je zdržala do konca, kljub ulici, napadom, včasih tudi histeriji. Opozicija ves čas govori o teh dveh letih, kritizirajo, ne priznavajo ničesar, kljub temu, da so rezultati odlični, kar nam priznavajo v celem svetu. Nič ne govorijo o svojih dvoletnih rezultatih. Pokazali smo opazno razliko, ravno zaradi te razlike jih je strah, da se ne bi videla, mediji to skrivajo. Ljudje to vidijo in jo tudi občutijo. V tem dvoletnem obdobju je postala Slovenija celota, gradi, razvija se po celotni državi. Tega jih je strah, strah dobrih in pravih stvari, višjih pokijnin, plač, subvencij. Že sedaj obljubljajo, da bodo vse uspešne stvari razveljavili. SDS ima dobre in uspešne kandidate, ki so se že dokazali, da znajo, da bodo lahko uspešno pomagali, da bo Slovenija še uspešnejša. Vsak v Sloveniji si zasluži enake možnosti, tudi Koroška, glas koroškega volivca je enako vreden kot glas petkovega kolesarja. Pravzaprav je vreden več, saj je glas žuljev in znoja, ne pa privilegijev.”