Včeraj je v Ljubljani potekal shod v podporo Ukrajini

Včeraj je v Ljubljani na Kongresnem trgu v Ljubljani potekal vseslovenski shod v podporo Ukrajini, ki ga je organiziralo Kulturno društvo Ljubljana-Kijev. Osrednji govornik na shodu je bil predsednik vlade Republike Slovenije Janez Janša. Poleg predsednika vlade so na shodu spregovorili še veleposlanik Ukrajine v Sloveniji Mihajlo F.Brodovič, predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, podpredsednik vlade in minister za obrambo mag. Matej Tonin, podpredsednik vlade in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in predstavnik Kulturnega društva Ljubljana-Kijev Jevgenij Gorešnik.

Shoda se je udeležila tudi kandidatka zgornje Dravske doline za državnozborske volitve pri stranki SDS, Alenka Helbl: “Na vseslovenskem shodu v podporo Ukrajini smo Slovenci množično podprli boj Ukrajincev za življenje in svobodo.

V Ukrajini se v teh dneh ne borijo le za svobodo, za demokracijo in evropsko prihodnost, borijo se za življenje. Branijo svojo suverenost, svojo izbrano pot naroda in države. Pomembno se je zavedati, da orožje in agresija nista pravi izbiri, a braniti svojo identiteto, svobodo, življenje je pravica in dolžnost vsakega. Uničeni domovi, mnoge žrtve, med njimi tudi otroci, beg pred raketami, bombami, tanki nas navdajajo z žalostjo, zato je nujno reči ne takšnemu ravnanju samodržca Putina. Z mislijo in molitvijo smo z Ukrajinci. Slava Ukrajini!”