Včeraj je umrlo kar 66 bolnikov s covidom-19, največ doslej! Sproščanja ukrepov ne bo

V ponedeljek so opravili 6158 testov na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 1627 okužb, je objavila vlada na spletni strani. Umrlo je 66 bolnikov s covidom-19, kar je 14 več kot dan prej oz. največ do zdaj v enem dnevu.

V bolnišnicah se zdravijo 1304 covidni bolniki, 193 jih potrebuje intenzivno terapijo (trije manj kot v nedeljo).

 V ponedeljek je bilo tako pozitivnih 26,4 odstotka vseh opravljenih testov.

V bolnišnice je bilo v ponedeljek sprejetih 136 novih covidnih bolnikov, odpuščenih pa 86, kar je 42 več kot dan prej. Skupaj so bolnišnično oskrbo potrebovalo 1304 ljudi, trije več kot v nedeljo. Intenzivno nego pa je včeraj potrebovalo 193 ljudi oz. trije manj kot v ponedeljek, je na današnji novinarski konferenci dejal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin

Danes glede na število novih okužb izstopa jugovzhodni del države, je dejal Kacin. Tako je bilo v Krškem 79 na novo potrjenih okužb, v Novem mestu 40, v Brežicah 33 in v Sevnici 25. Med mesti izstopajo še Slovenska Bistrica z 51 na novo potrjenimi okužbami, Koper s 44, Kranj z 38 na novo potrjenimi okužbami in Celje z 32. Povečuje pa se tusi število na novo potrjenih okužb v žariščih ob Ljubljani, na primer v Domžalah (36 novih okužb) in Kamniku (28 novih okužb).

Bojana Beović: Epidemiološke razmere še ne dovoljujejo sproščanja ukrepov

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović opozarja, da se epidemiološke razmere v državi v zadnjem tednu niso toliko spremenile, da bi glede na postavljene kriterije za sproščanje ukrepov to tudi dovoljevale. Ob tem je naklonjena pobudi glede zapiranja vseh nenujnih gospodarskih dejavnosti.

Beovićeva je  spomnila, da je pripravljen seznam kriterijev in aktivnosti, ki se ob posameznih kriterijih sproščajo. “Kakšnih posebnih sprememb glede na to, da se epidemiološko stanje v državi ne spreminja, ne more biti,” je dejala.

Opredelila se je tudi do poziva ministra za zdravje Tomaža Gantarja ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku, da bi za 14 dni zaustavili oz. zaprli nenujne gospodarske dejavnosti.

Več preberite TUKAJ.