Včeraj je bila izstopajoča problematika alkohola

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 326 klicev občanov. 104. klici so bili interventni, dva nujna. 30 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 47 s področja prometne varnosti in 26 s področja javnega reda in miru. Včeraj je bila izstopajoča problematika alkohola.

 

V večernih urah so na območju Laškega obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel dobri dve promili alkohola v krvi. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

1.8 promilov alkohola v krvi pa je imel voznik, ki so ga sinoči ustavili v Celju. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu zasegli še vozilo.

Prav toliko alkohola je imel v krvi tudi voznik, ki so ga sinoči ustavili na območju Vuhreda.

Dobro promilo in pol alkohola v krvi je imela voznica, ki so jo sinoči ustavili na mozirskem območju. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Znova opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, da alkohol nikakor ne sodi v promet. V zadnjih letih je skorajda polovici najhujših prometnih nesreč botrovala vožnja pod vplivom alkohola. Zato, nikar za volan, če ste uživali alkoholne pijače.

Na območju Policijske postaje Žalec so obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

Z osebnega vozila, parkiranega na parkirišču Podjavorškove ulice v Celju je neznani storilec ukradel katalizator.