Včeraj izvrsten dan za slovenski šport

Včerajšnji dan je bil zelo uspešen za slovenski šport. Najprej so košarkarji na evropskem prvenstvu v nemškem Kölnu premagali Francijo z 88:82, zvečer pa še odbojkarji na svetovnem prvenstvu v Ljubljani Ukrajino s 3:1. Obe reprezentanci sta se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Odbojkarji bodo v soboto v poljskih Katovicah igrali v polfinalu z Italijo, košarkarji pa isti dan v nemškem Berlinu v osmini finala z Belgijo.

 

Košarkarji so na zadnji tekmi v predtekmovanju evropskega prvenstva na krilih Luke Dončića, ki je zbral kar 47 točk, premagali Francijo in s štirimi zmagami in enim porazom osvojili prvo mesto v skupini B. Njihov nasprotnik v osmini finala bo Belgija, ki jo vodi hrvaški trener Dario Gjergja. Slovenija je v tem dvoboju seveda absolutni favorit, zmaga Belgije v tem dvoboju bi bila prvovrstno presenečenje.

V izjemnem vzdušju ljubljanskih Stožic pa so bili uspešni tudi odbojkarji, ki so po slabšem prvem nizu naslednje tri uspeli dobiti in streti odpor žilavih Ukrajincev. Izkazala sta se tudi oba Korošca, ki sta zbrala tudi največ točk v naši reprezentanci, Klemen Čebulj 23, Tine Urnaut pa 11. Polfinalni dvoboj z Italijo bo ponovitev lanskega finala evropskega prvenstva, tudi tokrat pa lahko pričakujemo izenačeno in napeto tekmo.