Vabljeni na prvo predstavo Koroškega gledališkega abonmaja ‘Kje je Shakespeare’

Koroški kulturni center vas vabi na prvo predstavo Koroškega gledališkega abonmaja, ki bo v petek, 17. novembra 2023, ob 19.00 uri v večnamenski dvorani v Kotljah. Ogledali si boste lahko predstavo Kje je Shakespeare avtorice Serine Descu. 
Vsebina: Vse odkar smo v srednji šoli pri pouku slovenščine izvedeli, da mnoge Shakespearove gledališke igre temeljijo (kot je bilo pač v tistem obdobju običajno) na predelanih starejših tekstih, zgodovinskemu materialu ali celo govoricah, smo se mnogi spraševali, od kod mu ideja o dveh zaljubljencih iz Verone.
Iz Verone, ki je bila v tistih časih nepredstavljivo daleč in o ljubezni, ki je sicer univerzalna tema, a v njegovem času in prostoru vendarle nekoliko zapostavljena. Serina Descu nas s svojim tekstom “Kje je Shakespeare” razsvetli.
Seveda, točno tako je bilo! Tako je Shakespeare dobil idejo, tako je spoznal Romea in Julijo. Žal pa je v življenju tako, da odgovor na eno vprašanje porodi mnoga druga. Zato se sedaj lahko sprašujemo, v kateri vrsti se je ta velikan gledališča hahljal v svojo bradico in se muzal ob (ne)spretnosti glumačev, predvsem pa se sprašujemo, v kateri vrsti boste sedeli vi in uživali v popolnoma zmešani komediji Koroškega deželnega teatra.
Režija: Sergej Dolenc
Asistent režije: Gregor Podričnik
Igrajo:
Helena Dolenc
Renata Cigale
Matej Blažun
Sergej Dolenc