Vabilo k sodelovanju na dogodek FahrRAD 1.6. in 15.6.2024

1.6. in 15.6.2024 bomo skupaj s Športnim društvom Pliberk organizirali dva dogodka, na katerih se bodo predstavljale različne organizacije, ki promovirajo zdrav način življenja. Osrednja tema dogodka je čezmejno kolesarjenje na prizorišče, kjer je predvideno pestro dogajanje. Dogodek je sofinanciran iz Interreg Programa Slovenija-Avstrija 2021-2027. V soboto se nam lahko pridružite že na avstrijski strani, zbor je ob 9:30 pred gasilskim domom v Pliberku, od koder se bomo s kolesi odpeljali na Prevalje. Možen bo tudi odhod z avtobusom in sicer ob 10:30 prav tako izpred gasilskega doma v Pliberku. Dogodek je primeren za vse generacije.

 

Na slovenski strani se bo dogodek odvijal 1. junija v Športnem parku Ugasle peči na Prevaljah. Na samem dogodku boste lahko okušali dobrote lokalnih kmetij iz avstrijske in slovenske Koroške, prav tako ne bo manjkalo ostale kulinarične ponudbe (Picerija Gajbica in Dom na Uršlji gori, ter Gužva bar). Povezovalec programa bo Jurij Berložnik, na dogodku se bo predstavljalo veliko različnih slovenskih (Koronarni klub Mežiške doline – prikaz oživljanja, Zdravstveno vzgojni center ZD Ravne – različni testi, Šola zdravja, Herkul, M-FIT, Gorska reševalna, Plezalni center, Društvo upokojencev Prevalje…) in tudi avstrijskih organizacij (Rdeč križ Pliberk, Gasilci iz Pliberka, društvo Bleiburger Walker in društvo Kulturni dom Pliberk). Za dobro vzdušje bo poskrbel Tim Kričej s harmoniko, nastop otroškega pevskega zbora OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu ter mešani pevski zbor Kulturnega društva upokojencev Prevalje. Poskrbljeno bo tudi za otroke, saj bodo lahko skakali na napihljivih igralih, se preizkušali na različnih športnih poligonih in še veliko več. Pozabili nismo niti na poslikavo obraza, sladkorno peno in kokice. Vsak udeleženec bo prejel tudi majhno pozornost. Na ta dogodek bodo prikolesarili iz Pliberka (predvideva se, da se bo kolesarjenja udeležilo preko 100 ljudi iz Avstrije).

Na avstrijski strani pa bo dogodek 15. junija v športnem parku Pliberk. Na ta dan bomo kolesarili iz stadiona na Prevaljah do športnega parka v Vidri vasi (blizu Pliberka). Na poti nas bodo pričakale lokalne kmetije iz Slovenije in Avstrije, kjer se bomo lahko okrepčali z njihovimi dobrotami, prav tako na samem dogodku. Poskrbljeno bo za pestro dogajanje; nastopili bodo Trio Alpe, otroški zbor ljudske šole in družina Piko, prav tako se bodo tudi na tem dogodku predstavljala različna društva iz Slovenije in Avstrije. Tudi tukaj bo mamljiva gostinska ponudba (čevapčiči, šmorn,…). Poskrbljeno bo tudi za otroke, saj bodo lahko skakali na napihljivih igralih, se preizkušali na različnih športnih poligonih, lahko se bodo sprehodili z alpakami in božali koze,… Vsak udeleženec pa bo prav tako prejel majhno pozornost.

Ker pa vemo, da je kolesarjenje za nekatere prevelik zalogaj, smo rezervirali avtobus, ki bo peljal iz Prevalj (glavna avtobusna postaja) do Vidre vasi (popolnoma brezplačno). Odhod avtobusa bo iz Prevalj ob 10.30, iz Pliberka se bo vračal okoli 14.30.

Veseli bomo vaše udeležbe in vsakega dobrega odmeva o projektu v sredstvih javnega obveščanja.

Za vsa vprašanja sem vam na voljo na telefonski številki 059 09 10 85.

Petra Verhovnik

A.L.P. Peca d.o.o.