V Vuzenici mednarodno tekmovanje v slalomu na rolerjih

V soboto, 10. avgusta, Smučarski klub Vuzenica organizira mednarodno tekmovanje v in-line slalomu na rolerjih. Tekmovanje poteka že peto leto in v Vuzenico privabi mnogo ljubiteljev rolanja ter gledalcev.

To soboto bo torej v Vuzenici precej pestro. Že peto leto Smučarski klub Vuzenica v okviru tradicionalnih Vuzeniških dnevov prireja športni dogodek, ki je iz neformalnega druženja že prerasel v mednarodno tekmovanje. “Naš osnovni fokus seveda ostaja smučanje, vendar pa vedno želimo nekaj več – za nas vse! Iz tega razloga smo se odločili in že četrto leto zapored vstopamo v projekt, znotraj katerega povezujemo zimske in poletne aktivnosti kluba,” sporoča eden izmed organizatorjev in član vuzeniškega smučarskega kluba Marcel Škerjanc.

Vožnja s smučmi po zasneženih strminah je še vedno najbolj priljubljen slalom, a vijuganje med količki na rolerjih pridobiva na vedno večji prepoznavnosti in priljubljenosti. Glavni dogodek, slalom na rolerjih, se namreč šteje za točke svetovnega pokala. S tem organizatorji na Koroško privabljajo številne obiskovalce in tekmovalce iz številnih držav Evrope in širše. Na enodnevnem dogodku pričakujejo še večji obisk kot lansko leto, v Vuzenici se bo zopet zbralo na stotine ljudi.

Poleg slaloma na rolerjih se bodo odvijale še druge športne aktivnosti za najmlajše, in sicer šola rolanja in preostale zanimive animacije. S hrano in pijačo pa je poskrbljeno tudi za obiskovalce, ki ne nameravajo biti preveč športno aktivni.