V treh urah preko sto kršitev

Policisti na območju PU Celje so ob včerajšnjem poostrenem nadzoru zaznali 120 kršitev uporabe mobilnega telefona ter neuporabe varnostnih pasov in otroških sedežev. Varnostno stanje se sicer iz leta v leto izboljšuje, takšne nadzore, kot je bil včerajšnji, pa PU Celje napoveduje tudi v prihodnje.

Včeraj zjutraj, med 6.30 in – 9.30 uro, so policisti na celotnem območju Policijske uprave
Celje, kamor spadajo tudi policijske postaje na Koroškem, izvedli poostren nadzor prometa s poudarkom na varnosti pešcev v cestnem prometu, uporabi varnostnih pasov in otroških sedežev ter uporabi mobilnih telefonov med vožnjo.

V treh urah so zaznali 120 prekrškov, od tega 36 prekrškov zaradi uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, 43 prekrškov zaradi neuporabe varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev, 36 prekrškov pešcev in 5 prekrškov voznikov do pešcev, so sporočili iz PU Celje.

V lanskem letu so na območju Policijske uprave Celje sicer beležili izboljšanje stanja prometne varnosti. V prometnih nesrečah je umrlo 13 ljudi, leto prej 18. Tudi število prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami je bilo lani malenkost manjše kot v letu 2017. Lani se je v prometnih nesrečah hudo poškodovalo 163 udeležencev, predlani pa trije več.

“Vsak poškodovan udeleženec v cestnem prometu, da o mrtvih sploh ne
govorimo, je preveč. Zato bomo na območju Policijske uprave Celje podobne
poostrene nadzore kot v zadnjih dveh dneh, redno izvajali na celotnem našem
območju in skušali s tem povečati prometno kulturo ter zmanjšati število
prekrškov in posledično prometnih nesreč,” še sporoča Milena Trbulin iz PU Celje.