V treh urah poostrenega nadzora zaznali 162 prometnih prekrškov

Včeraj, 12. junija, so policisti na območju celotne Policijske uprave Celje, med 8. in 11. uro, izvajali ad-hoc nadzor. Poudarek je bil na kršitvah cestno prometnih predpisov glede uporabe telefona med vožnjo, vožnje v rdečo luč ter kršitvah pešcev in kolesarjev.

V času nadzora so zaznali 162 cestno prometnih prekrškov. 77 voznikov je med vožnjo uporabljalo telefon, 45 jih ni uporabljalo varnostnega pasu, 10 voznikov je v križišče zapeljalo pri rdeči luči. Kar se tiče pešcev in kolesarjev so zaznali 18 kršitev, 8 pri kolesarjih in 10 pri pešcih. Štirje vozniki niso upoštevali hitrostnih omejitev. Dva voznika sta vozila pod vplivom alkohola, ukrajinskemu vozniku tovornega vozila je pri vstopu v Slovenijo na Mejnem prehodu Bistrica ob Sotli alkotest pokazal dobrih 1.6 promila alkohola v krvi.

V ostalih primerih je šlo za nepravilno parkiranje, neuporabo luči, nepopolno opremo in preobremenjeno tovorno vozilo. Iz PU Celje še sporočajo, da bodo s podobnimi nadzori nadaljevali tudi v prihodnje.