V trčenju hudo poškodovana voznika osebnega avtomobila in motornega kolesa

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 280 klicev občanov. 61 klicev je bilo interventnih, dva nujna. 13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 29 s področja prometne varnosti in 22 s področja javnega reda in miru.

 

 

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali sedemkrat. S področja cestnega prometa izpostavljajo prometno nesrečo, ki se je včeraj okoli poldneva zgodila izven naselja Udmat. V prometni nesreči sta bila poškodovana oba udeležena voznika. 81-letni voznik osebnega avtomobila je pripeljal po lokalni cesti Strmca – Udmat in je v križišču zavijal v levo proti Laškemu. Pri vključevanju na glavno cesto je zaprl pot 45-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pripeljal iz smeri Laškega. Vozili sta silovito trčili. Motorista je po trčenju odbilo na nasprotno smerno vozišče, kjer je najprej trčil v varnostno ograjo, nato pa ga je skupaj z motornim kolesom odbilo čez ograjo in je padel na nabrežje reke Savinje. V trčenju sta se oba voznika hudo poškodovala. Oba so z reševalnimi vozili odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer sta ostala na zdravljenju. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta dobri dve uri zaprta za ves promet.

S področja kriminalitete izpostavljajo vlom. Na mozirskem območju so obravnavali vlom v avtopralnico, od koder je storilec ukradel menjalni denar. Škodo je lastnikom povzročil še z razbitjem stekla na vratih.

Vir: PU Celje