V Trbonjah so obravnavali vlom v trgovino

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 723 klic občanov. 198 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 57 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete,  8 s področja mejnih zadev in tujcev,  89 s področja prometne varnosti in 51 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

Minuli vikend so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami,  6 z lažjimi poškodbami in 32 prometnih nesreč z materialno škodo.

V soboto, okoli 19. ure, so bili obveščeni o prometni nesreči motorista, ki se je zgodila na relaciji Radmirje – Črnivec. 20-letni motorist je pri vožnji navzdol, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v ovinku izgubil oblast nad motornim kolesom,  zdrsnil čez nasprotno smerno vozišče in trčil v varovalno ograjo ter padel. Hudo poškodovanega motorista so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.  

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so v zadnjih treh dneh ukrepali sedemnajstkrat.

Kriminaliteta

Na Teharski cesti v Celju so v petek obravnavali vlom v tovorno vozilo. Storilec je ukradel več različnega orodja, vrednega najmanj 1.000 €.

V Goričici, na območju Policijske postaje Šentjur, je neznani storilec iz novogradnje ukradel okoli 600 metrov cevi za talno ogrevanje in več gradbene folije.

V Paški vasi so obravnavali tatvino. Trije neznanci so v času, ko je bila ena od stanovalk doma, vstopili v hišo in iz denarnice ukradli bančno kartico. Pregnala jih je druga stanovalka, ki se je vrnila domov.

V Pečovju, na območju Policijske postaje Celje, so v petek obravnavali nesrečo pri delu.  47-letni moški je pri spravilu sena padel s prve etaže hleva, dobre tri metre globoko.

Na območju Šmartnega v Rožni dolini je neznani storilec iz vozila ukradel gotovino.

V soboto so bili obveščeni o vlomu v sobo v več stanovanjskem objektu v Vitanju. Storilec je ukradel več kot 100 DVD-jev.

V Hramšah je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je gotovino in zlatnino.

V soboto popoldne so v gozdu v Lepi Njivi obravnavali nesrečo pri delu. Pri odstranjevanju podrtega drevja se je poškodoval 22-letni moški. Traktor, ki je zdrsnil, je 22-letniku zapeljal čez obe nogi  in ga huje poškodoval.

Včeraj zjutraj so bili obveščeni o tatvini. Na prireditvi v Velenju je neznani  storilec več obiskovalcem iz šotorov ukradel gotovino.

V Trbonjah so obravnavali vlom v trgovino. Storilec je iz blagajne ukradel menjalni denar.

Na območju Zreč so obravnavali tatvino. Neznani storilec je ne neznan način vstopil v stanovanjsko hišo in ukradel gotovino in zlatnino.

V Srednjem Doliču je neznani storilec ukradel nosilec za kolesa s tremi kolesi.

Včeraj so bili obveščeni še o vlomu v stanovanjsko hišo v Latkovi vasi. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.