V sredo bo v Ljubljani 2. vseslovenski shod upokojencev

V sredo, 1.3.2022, bo ljudska iniciativa’Glas Upokojencev’ priredila shod upokojencev, ki ga je poimenovala 2. vseslovenski shod upokojencev. Shod se bo pričel ob 15.uri na Trgu republike v Ljubljani. Ob prihajajočem shodu je vodja iniciative ‘Glas upokojencev’ in pobudnik shoda Pavel Rupar objavil naslednjo izjavo:
“Prvega marca BO PRAZNIK!!! Ne glede na vreme MORAMO BITI SKUPAJ!! NIHČE NE SME ODPOVEDATI, ČETUDI BI BILO MALCE HLADNO, ČETUDI BI TAM STALI Z DEŽNIKI!!!
VEČ KOT IZGUBITI NIMAMO KAJ!!
Prosim vas vse, ki se zavedate, da gre za naše dostojne pokojnine DA NE OBUPATE, ČE ZDRAVJE DOPUŠČA, VOLJA IN SPOZNANJE, DA JE VSE PREVEČ MEDIJEV VAM SOVRAŽNIH, DA SKUPAJ Z OBLASTNIKI ŽELIJO, DA ŽIVITE V BEDI, KER SAMO TAKO LAHKO VLADAJO, PRIDITE NA PROTESTNI SHOD!!
NAJ BO TO ZAČETEK PRAZNIKA VAŠEGA ŽIVLJENJA, NAŠIH HČERA IN SINOV, VAS UPOKOJENKE IN UPOKOJENCI, INVALIDOV ,KMETIC IN KMETOV, DRŽAVLJANK IN DRŽAVLJANOV!
Shod mora potekati v največjem spoštovanju do vseh, mirno in ponosno, biti mora zbor ljudi, ki smo gradili Slovenijo, ki na nas ni pozabila! POZABILI SO VLADAJOČI!!
Shod naj POKAŽE, DA SMO LAHKO ENOTNI, ZAŽELJENE SO SLOVENSKE ZASTAVE, ODTRANITE IZ MISLI VSAKE TRANSPARENTE, KI POUDARJAJO POLITIČNE STRANKE, POLITIKE, KOGARKOLI OD NJIH!!! Vsak poskus podtikanja, sabotaže in sovražnega pisanja BOMO ODSTRANILI, VI BOSTE POMAGALI Z LEPO BESEDO, NA MIREN NAČIN!!!
Simboli strank in njihove zastave NISO ZAŽELJENE, pojavili se bodo provokatorji S TRANSPARENTI z namenom, da nas OBLATIJO, OPREDELIJO IN PUSTIJO RAZDELJENE, KER JIM TO ZAGOTAVLJA STANJE, V KATEREGA SO NAS PAHNILI!!
Vedli se bomo kulturno, dostojanstveno, ponosno, SLOVENSKO!!!
POKAŽIMO JIM, DA ZMOREMO BITI PRIJATELJI, SLOŽNI KOT EN NAROD! NAROD KI SE JE VEDNO BORIL, UPAL IN OBSTAL!!!!
Bog vas blagoslovi!!!”